Italiensk pastagratäng

13
0 Klimatsmart
Italiensk pastagratäng

Prova ett nytt sätt att äta pasta med tomatsås i form av en italiensk pastagratäng med fänkål, sardeller och oliver. Mycket smak för liten peng, särskilt om du har pastarester på lut i kylen. Jättehungrig? Bjud pastagratängen med t ex pumpa & sötpotaispuckar eller vegobollar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Italiensk pastagratäng

Ingredienser

4 portioner
300 g
pasta (gärna penne och fullkorn)
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
1
fänkål
2 msk
olivolja
4 - 5
sardeller i olja
1 dl
oliver
2 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
chiliflakes
2
förp krossade tomater (à 400 g)
2 dl
vatten
3 msk
hackad fryst persilja
-
salt och peppar
2 dl
riven lagrad ost

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Ligg steget före och koka pastan dagen innan.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2220 KJ / 531 kCal
Fett 17 g
Salt 1 g
Kolhydrater 68 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept