Italiensk pastagratäng

Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
0Klimatsmart
Italiensk pastagratäng

Prova ett nytt sätt att äta pasta med tomatsås i form av en italiensk pastagratäng med fänkål, sardeller och oliver. Mycket smak för liten peng, särskilt om du har pastarester på lut i kylen. Jättehungrig? Bjud pastagratängen med t ex pumpa & sötpotaispuckar eller vegobollar.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Italiensk pastagratäng

Ingredienser

4 portioner
300 g pasta (gärna penne och fullkorn)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
2 msk olivolja
4 - 5 sardeller i olja
1 dl oliver
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk chiliflakes
2 förp krossade tomater (à 400 g)
2 dl vatten
3 msk hackad fryst persilja
salt
peppar
2 dl riven lagrad ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2220 KJ / 531 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater68 g
Protein23 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med sardeller och fänkål
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fyllda pastakuddar med ricotta, sardeller och oliver
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tapenade
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sardellsmör
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Parmesan- och sardellsmör
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ångad broccoli med sardellvinägrett
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga