Italiensk pastagratäng
Prova ett nytt sätt att äta pasta med tomatsås i form av en italiensk pastagratäng med fänkål, sardeller och oliver. Mycket smak för liten peng, särskilt om du har pastarester på lut i kylen. Jättehungrig? Bjud pastagratängen med t ex pumpa & sötpotaispuckar eller vegobollar.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
4 portioner
300 g pasta (gärna penne och fullkorn)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
2 msk olivolja
4 - 5 sardeller i olja
1 dl oliver
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk chiliflakes
2 förp krossade tomater (à 400 g)
2 dl vatten
3 msk hackad fryst persilja
salt
peppar
2 dl riven lagrad ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2220 KJ / 531 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater68 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer