Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rostad paprika med tomat och sardell

Rostad paprika med tomat och sardell serveras varm eller kall som en liten entrérätt, som tillbehör till kött eller fisk eller som en ensamrätt med ett gott bröd. Fyll paprikahalvor med tomat, sardeller, oliver och oregano och tillaga i ugn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela paprikorna och ta ur kärnhusen. Dela tomaterna och lägg en halva i varje paprikahalva. Strö lite salt och oregano på tomaterna.
  3. Kärna ur och halvera oliverna och lägg några halvor runt tomaten. Lägg två sardeller i strimlor äver varje tomathalva. Peppra och droppa över lite olivolja eller oljan från sardellerna.
  4. Ställ paprikahalvorna i en ugnssäker form och rosta i övre delen av ugnen ca 40 min.
  5. Garnera paprikan med basilikablad.
  6. Servera paprikan varm eller kall som en liten entrérätt, som tillbehör till kött eller fisk eller som en ensamrätt (gör dubbel sats) med ett gott bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 medelstora röda paprikor
  • 2 tomater gärna plommontomater
  • 2 krm salt
  • 1/2 tsk oregano
  • 10 svarta oliver
  • 8 sardeller
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 msk olivolja
  • basilikablad till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?