Italiensk fylld filé

Betyg 3.7 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Italiensk fylld filé

Gott och uppskattat recept med anor från Italien. Den italienska fyllda filén innehåller parmaskinka, fetaost, basilika och soltorkade tomater. Fyll den baconinlindade fläskfilén med röran och ugnsstek sedan filén.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001

Italiensk fylld filé

Ingredienser

4 portioner
1 fläskfilé (à ca 600 g)
6 skivor parmaskinka
75 g fetaost eller mozzarellaost
5 marinerade soltorkade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 kruka färsk basilika
1 paket bacon (à 140 g)
2 msk smör eller margarin
12 trägrillspett (i trä)

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Rulltårtemetoden var något nytt för mig men det var det bästa tipset på länge, fyllningen passar utmärkt ihop med fläsk köttet som isäg inte smakar så mycket. Hoppa över alla spett, tandpetere och snören, fungerar utmärkt att bara steka lite först och sedan in ungnen. Supergott

    Jimmie

  • Jag bytte ut osten mot kvibille gräddädel och uteslöt parmaskinkan. mycket gott och uppskattat av mina gäster. vill även tillägga att några grillspett behövde jag inte, förstår faktiskt inte vad de skall fylla för funktion o definitivt inte från långsidan är det felskrivet eller är det jag som inte riktigt fattar????

    Rose-marie

  • En maträtt som uppskattas av alla åldrar. Supergott! Jag använde också "rulltårtemetoden"

    Gunvor

  • Mycket gott o smakrikt. Serverade med Fransk potatisgratäng som är mycket krämig o god. Struntade i träspetten utan skar upp i lagoma portionsbitar. En god sallad till...

    Pernilla

  • Skit-gott!!! Fick dock inte till nån rulltårta så det blev trångt för fyllningen!! Givet på nästa tjej-middag!

    Jenny

  • Toppengott, tackar för tipset med rulltårtan :)

    Pernilla

  • Jag brukar byta ut osten mot stekt charlottenlök och baconet mot Parmaskinka. Binder också ihop med snöre och grillar på elgrillen tills filéen fått fin yta, sedan åker köttet in i ugnen :-) SUPERGOTT!!!

    Kristina

  • Hmmmm, helt ok. instämmer med tidigare, skär rulltårta!!!!

    Magnus

  • Mycket lyckad middag, kan klart rekommenderas. Fyllningen tar mycket plats och för att få en jämnare fördelning så skär upp filén som en rulltårta. Serverade med klyftpotatis och kantarellsås.

    Stefan

  • Otroligt gott. Funkar fint genom att bara linda med baconskivor runt filén. Bör smakas.

    Hanna

Testa liknande recept

  • Fläskfilé med italiensk fyllning
    Betyg 3.6 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillspett med fläskfilé
    Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saltimbocca på kyckling
    Betyg 3.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grilla pilgrimsmusslor
    Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äggröra med sparris
    Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad