Italiensk Delizie med skinka och basilika

Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Italiensk Delizie med skinka och basilika

Italiensk pastagratäng med färsk basilika och mozzarella! Finns en parmesanbit i kylen är det gott att riva över.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2012

Italiensk Delizie med skinka och basilika

Ingredienser

4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 400 g)
2 dl vatten
salt
peppar
1 zucchini
1 1/2 dl crème fraiche
300 g färska lasagneplattor
240 g skivad kokt skinka
1 kruka basilika
1 förp mozzarella (à 125 g)

Ruccolasallad

1/2 msk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
1/2 msk olivolja
1 msk vatten
65 g rucola

Gör så här

00:05:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • En mycket god rätt. Den lyfts ytterligare med hackad vitlök (1-2 klyftor) i creme fraichen och en skiva ost (t.ex. emmentaler, grevé, gruyere...) i rullarna. Och parmesan på toppen innan gratinering.

    Tomas

  • Helt omöjligt att rulla de färska lasagneplattorna, de gick sönder, tips?

    Agneta

  • Pensla vatten på lasagneplatterna, då går det bättre. Gick hem hos hela familjen.

    Thomas

Näringsvärde per portion

Energi1911 KJ / 458 kCal
Fett26.5 g
Kolhydrater27.5 g
Protein25 g

Testa liknande recept

  • Cannelloni med skinka och ruccola
    Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svamplasagne med tomat och mozzarella
    Betyg 4.5 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegolasagne
    Betyg 4 av 5.130 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krabbcanneloni
    Betyg 3.9 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad