Italiensk Delizie med skinka och basilika

Italiensk pastagratäng med färsk basilika och mozzarella! Finns en parmesanbit i kylen är det gott att riva över.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2012

Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 400 g)
2 dl vatten
salt
peppar
1 zucchini
1 1/2 dl crème fraiche
300 g färska lasagneplattor
240 g skivad kokt skinka
1 kruka basilika
1 förp mozzarella (à 125 g)
Ruccolasallad
1/2 msk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
1/2 msk olivolja
1 msk vatten
65 g rucola
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1911 KJ / 458 kCal
Fett26.5 g
Kolhydrater27.5 g
Protein25 g

Kommentarer
6 stEn mycket god rätt. Den lyfts ytterligare med hackad vitlök (1-2 klyftor) i creme fraichen och en skiva ost (t.ex. emmentaler, grevé, gruyere...) i rullarna. Och parmesan på toppen innan gratinering.
Tomas
Helt omöjligt att rulla de färska lasagneplattorna, de gick sönder, tips?
Agneta
Pensla vatten på lasagneplatterna, då går det bättre. Gick hem hos hela familjen.
Thomas
håller med om rullningen- undrar om man kan duscha lite vatten över pastan innan? Jag var förvarnad, hade läst kommentarerns så jag tog i 500g krossade tomater det blev helt ok. Och mozzarellabollarna kändes som överkurs...
Charlotte
Helt omöjligt att rulla pastan (trots att det är 11 dagar kvar innan utgångsdatum). Är det något okänt trick som man ska känna till för att klara detta? Det blev ätbart i platt form, men absolut inget att testa igen. Dessutom har jag problem med att vispa 1 tsk (= 5 ml) och 1/2 msk (=7,5 ml) i en stor salldsskål. DROPPA i 7,5 ml olja (stadig på handen alltså!) och en "hel" matsked (=15 ml) vatten. Det är så små mängder att det försvinner i den "stora skålen". Har någon verkligen testat detta recepet???? Jag skulle vilja ha 1) namn 2) datum 3) sistadatum på pastan 4) mängd (4 eller 40 portioner) på den som verifierat receptet. Inte så kul att mecka med en torsdagskväll när man litar på att receptet funkar... Varför leverades salladsbitar av Mosarellaosten förresten? Jag rev den för hand i bitar, men det kändes konstogt när en vanlig mossarellaklump hade passat bättre.
Kristina
Första receptet som kommit i repris för min del. Samma problem som förra gången: Pastan bröts när jag försökte rulla den. Dessutom blev det torrt. Mer vätska behövs!
Susanne