Italiensk Delizie med skinka och basilika

Italiensk pastagratäng med färsk basilika och mozzarella! Finns en parmesanbit i kylen är det gott att riva över.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2012

Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 400 g)
2 dl vatten
salt
peppar
1 zucchini
1 1/2 dl crème fraiche
300 g färska lasagneplattor
240 g skivad kokt skinka
1 kruka basilika
1 förp mozzarella (à 125 g)
Ruccolasallad
1/2 msk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
1/2 msk olivolja
1 msk vatten
65 g rucola
Gör så här
00:05:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1911 KJ / 458 kCal
Fett26.5 g
Kolhydrater27.5 g
Protein25 g

Kommentarer
6 stEn mycket god rätt. Den lyfts ytterligare med hackad vitlök (1-2 klyftor) i creme fraichen och en skiva ost (t.ex. emmentaler, grevé, gruyere...) i rullarna. Och parmesan på toppen innan gratinering.
Tomas
Helt omöjligt att rulla de färska lasagneplattorna, de gick sönder, tips?
Agneta
Pensla vatten på lasagneplatterna, då går det bättre. Gick hem hos hela familjen.
Thomas