Cannelloni Arrabbiata

Denna cannelloni är en vegetarisk pastarätt med tomat och paprika. Arrabbiata betyder arg på italienska, men här syftar det på chilihettan i tomatsåsen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Ingredienser
4 portioner
1 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 1/2 krm chiliflakes
1 tsk timjan
2 burkar körsbärstomater (à 400 g) konserverade
400 g fryst, tinad bladspenat
1 burk ricottaost (à 250 g)
2 mozzarella (à 125 g)
2 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
3 krm peppar
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: ersätt ricottan med t ex laktosfri färskost och mozzarellan med laktosfri salladsost alt. annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt ricotta och mozzarellan med t ex tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta fri från ägg.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God arrabiatasås men tråkig fyllning. Blev lite mycket av spenaten och ricottan.
Maria
2020-08-18Jättegott
Irene
2020-06-22Det här receptet är ett av familjens återkommande favoriter och något vi gärna bjuder gäster på. Använder dock laktosfri Philadelphia istället för ricotta och hackar i färsk chili istället för flakes.
Anna
2016-05-14