Cannelloni Arrabbiata

26
30
Cannelloni Arrabbiata

Denna cannelloni är en vegetarisk pastarätt med tomat och paprika. Arrabbiata betyder arg på italienska, men här syftar det på chilihettan i tomatsåsen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Cannelloni Arrabbiata

Ingredienser

4 portioner
1 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 1/2 krm chiliflakes
1 tsk timjan
2 burkar körsbärstomater (à 400 g) konserverade
400 g fryst, tinad bladspenat
1 burk ricottaost (à 250 g)
2 mozzarella (à 125 g)
2 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
3 krm peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: ersätt ricottan med t ex laktosfri färskost och mozzarellan med laktosfri salladsost alt. annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt ricotta och mozzarellan med t ex tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta fri från ägg.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Maria

2020-08-18

God arrabiatasås men tråkig fyllning. Blev lite mycket av spenaten och ricottan.

Irene

2020-06-22

Jättegott

Anna

2016-05-14

Det här receptet är ett av familjens återkommande favoriter och något vi gärna bjuder gäster på. Använder dock laktosfri Philadelphia istället för ricotta och hackar i färsk chili istället för flakes.