Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Isterband med västerbottengratinerad blomkål

Isterband, en älskad klassiker! Här i sällskap av blomkål med sås och Västerbottensost som matigt och smakrikt tillbehör. Gratinera i ugnen med sås och ost. Servera gärna med rödbetor och potatis. Enkelt och supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa och skär blomkålen i buketter. Blanda dem med oljan i en ugnssäker form och krydda med salt. Sätt in mitt i ugnen tills blomkålen fått fin färg, ca 20 minuter 
  3. Koka upp mjölken i en kastrull. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i mjölken och låt koka ca 30 sekunder. Tillsätt buljongtärningen och smaka av med salt.
  4. Hacka persiljan och vänd ner i såsen.
  5. Häll såsen över blomkålen och strö över osten. Sätt in mitt i ugnen minuter tills osten börjar få färg, ca 10 minuter.
  6. Till servering: Tillaga isterbanden enligt anvisningen på förpackningen och servera med blomkål, potatis och rödbetor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i isterbanden och buljongen i övrigt fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.

Näringsvärdet är beräknat inklusive tillbehören (kokt potatis och inlagda rödbetor).

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 800 g blomkål
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 2 förp isterband (à 300 g)
Till servering
  • buljongkokt potatis
  • inlagda rödbetor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3381 kJ / 807 kCal