Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Isterband med ingefärsspetsat morotsmos

Isterband är riktigt gott och dessutom hederlig gammal husmanskost. Vill du hetta upp isterbanden lite så testa att servera dem tillsammans med ett ingefärsspetsat morotsmos. Supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Skala och grovhacka schalottenlöken. Koka morötter och schalottenlök i vatten och fond i en stor kastrull under lock tills de är mjuka, ca 15 minuter.
  2. Skär några snitt i korven. Stek isterbanden under tiden i en stor stekpanna i smör. Skär dem ev i bitar eller på längden.
  3. Häll av (spar lite av kokvattnet) och låt morötter och schalottenlök rinna av i durkslag.
  4. Häll tillbaka morötterna och schalottenlöken i kastrullen. Mixa till ett slätt mos med stavmixer. Tillsätt ingefära, limeskal, limejuice och smör. Späd med kokvattnet till önskad konsistens. Blanda ner persiljan. Krydda med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera moset och isterbanden med senap och saltgurka. Garnera med lite persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 isterband (à 150 g)
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 1/2 kg morötter
  • 4 schalottenlökar
  • 3 l vatten
  • 1 dl konc grönsaksfond
  • 1 1/2 msk finriven ingefära
  • rivet skal och färskpressad juice av 1 lime
  • 60 g smör
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • smör till stekning
  • 3 krm salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • senap
  • saltgurka
  • bladpersilja
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer