Saftigt isterbandsbröd
Saftigt isterbandsbröd är lantligt och mättande. Persilja, timjan och vitlök ger spännande krydda i brödet. Du smular ner isterband i brödet, därav namnet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
4 bröd
700 g vetemjöl gärna med extra hög proteinhalt (700 g motsvarar 11-12 dl)
100 g fint rågmjöl (100 g rågmjöl motsvarar 2 dl)
100 g grahamsmjöl (100 g grahamsmjöl motsvarar 1 1/2 dl)
1 dl finhackad persilja
25 g färsk jäst
6 1/2 dl vatten (37°C)
1/2 dl olivolja (till degen)
1 msk salt
150 g syrliga isterband (utan skinn)
1 vitlöksklyfta
färsk timjan
flingsalt
3/4 dl olivolja (till pensling)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4602 KJ / 1100 kCal
Kommentar
Jag bakade med surdeg istället för jäst och resultatet blev... Unikt. Brödet blev både surt och lite bittert, smaken påminde om oliver. Gott till billig ost, men passade inte med något annat.
Tulle
2020-03-20