Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Saftigt isterbandsbröd

Saftigt isterbandsbröd är lantligt och mättande. Persilja, timjan och vitlök ger spännande krydda i brödet. Du smular ner isterband i brödet, därav namnet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda de torra ingredienserna samt persilja.
  2. Lös upp jästen i vattnet och häll detta över mjölet.
  3. Knåda degen i en hushållsassistent på låg hastighet i 3 minuter. Tillsätt olivolja (till degen) och knåda ytterligare 10 minuter. Tillsätt salt, öka hastigheten och knåda degen tills den blir riktigt elastisk, ca 8 minuter. 
  4. Smula ner korven i degen och blanda försiktigt. Lägg degen i en lätt inoljad bunke med lock och låt vila i 30 minuter. Arbeta samman degen och låt vila ytterligare 30 minuter.
  5. Dela degen i 4 bitar och rulla 4 jämna bullar på mjölat bakbord (för 4 bröd). 
  6. Kavla ut degen till ovala kakor. Lägg kakorna på två smorda plåtar. Tryck några jack med degskrapa och dra ut degen något så att det blir hål. Tryck därefter gropar med fingertopparna.
  7. Skala och pressa vitlöken. Blanda med olivolja (till penslingen). Pensla degkakorna med detta. Strö över lite färsk timjan och flingsalt. Låt jäsa till dubbel storlek på plåt, i ca 45 minuter.
  8. Sätt ugnen på 250°C. Grädda bröden i mitten av ugnen i 12-15 minuter, tills de är gyllenbruna.

För alla

Fri från mjölkprotein, laktos och ägg, men kontrollera innehållet i korven. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4 bröd
  • 700 g vetemjöl gärna med extra hög proteinhalt (700 g motsvarar 11-12 dl)
  • 100 g fint rågmjöl (100 g rågmjöl motsvarar 2 dl)
  • 100 g grahamsmjöl (100 g grahamsmjöl motsvarar 1 1/2 dl)
  • 1 dl finhackad persilja
  • 25 g färsk jäst
  • 6 1/2 dl vatten (37°C)
  • 1/2 dl olivolja (till degen)
  • 1 msk salt
  • 150 g syrliga isterband (utan skinn)
  • 1 vitlöksklyfta
  • färsk timjan
  • flingsalt
  • 3/4 dl olivolja (till pensling)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4602 kJ / 1100 kCal
Läs mer om näringsvärden