Saftigt isterbandsbröd

Betyg 1.6 av 5.
5 personer har röstat
1
Saftigt isterbandsbröd

Saftigt isterbandsbröd är lantligt och mättande. Persilja, timjan och vitlök ger spännande krydda i brödet. Du smular ner isterband i brödet, därav namnet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Saftigt isterbandsbröd

Ingredienser

4 bröd
700 g  vetemjöl gärna med extra hög proteinhalt (700 g motsvarar 11-12 dl)
100 g  fint rågmjöl (100 g rågmjöl motsvarar 2 dl)
100 g  grahamsmjöl (100 g grahamsmjöl motsvarar 1 1/2 dl)
1 dl  finhackad persilja
25 g  färsk jäst
6 1/2 dl  vatten (37°C)
1/2 dl  olivolja (till degen)
1 msk  salt
150 g  syrliga isterband (utan skinn)
1   vitlöksklyfta
färsk timjan
flingsalt
3/4 dl  olivolja (till pensling)

För alla

Fri från mjölkprotein, laktos och ägg, men kontrollera innehållet i korven. Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Jag bakade med surdeg istället för jäst och resultatet blev... Unikt. Brödet blev både surt och lite bittert, smaken påminde om oliver. Gott till billig ost, men passade inte med något annat.

Tulle

2020-03-20

Näringsvärde per portion

Energi4602 KJ / 1100 kCal

Testa liknande recept

Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Juligt fröbröd
Betyg 2.9 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsgrund på rågmjöl
Betyg 3.8 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mörkt filmjölksbröd
Betyg 4.5 av 5.
321 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckebröd
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gudruns knäckebröd med pumpakärnor
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga