Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Isterband, frukostkorv och stuvad potatis

Kvällens två sorters smakrika korvar kompletterar varandra smakmässigt och serveras med en len, ljuvlig stuvad potatis. Detta är en klassisk husmansrätt som är busenkel att tillaga och är mättande och försvinnande god. Servera isterbanden, frukostkorven, de stuvade potatisarna med de söta gröna ärtorna och nyhackad persilja och ät tills ni är belåtna. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatis: Skala och dela potatisen i jämnstora bitar och koka den.
  2. Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet och rör ner mjölken lite i taget. Rör hela tiden. Låt stuvningen sjuda under omrörning några minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Korv: Stek korvarna i smör i en stekpanna 10-12 minuter, vänd då och då.
  4. Koka ärtorna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Potatis: Hacka persiljan. Vänd ner potatis och persilja i stuvningen.
  6. Till servering: Servera den stuvade potatisen med korv och ärtor.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Servera gärna inlagda rödbetor till.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g fast potatis
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 kruka persilja
Korv
  • 300 g isterband
  • 370 g frukostkorv
  • 1 tsk smör eller margarin
Till servering
  • 300 g gröna ärter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3350 kJ / 801 kCal