Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Enkel

Iste med hallon & ingefära

Detta förstklassiga recept på iste går att göra med enbart hallonsmak eller som iste med smak av hallon och ingefära. Låt ett gäng hallon tina i teet för fin färg och smak före du häller upp i glas och serverar med krossad is.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 glas portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela citronen på mitten. Pressa saften ur den ena halvan av citronen och häll i en tekaraff och skär restrerande citron i tunna skivor.
  2. Smaka av teet med honung, det får ej vara för sött, men mängden är helt efter tycke och smak.
  3. Lägg i dom frysta hallonen och ställ karaffen åt sidan så att hallonen kan tina och släppa både smak och färg. Häll upp i glas och toppa med krossad is.

    OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in.

Ingredienser

Portioner: 4 glas
Innehåll
  • 8 dl te antingen grönt ingefärste elller te smaksatt med hallon
  • 1 st citron
  • 2 dl frysta hallon
  • honung efter smak
  • krossad is
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer