Vegansk ischoklad

35
0
Vegansk ischoklad

Populärt julgodis med retro-känsla. Här gör du vegansk ischoklad med mjölkproteinfri mörk choklad. Smält kokosfett, blanda med chokladen och häll i formar, låt stelna och servera till adventsfikat eller på julbordet.

Vegansk ischoklad

Ingredienser

30 st
100 g kokosfett
100 g mörk mjölkproteinfri choklad (gärna smaksatt)
ischokladformar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på chokladen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per bit, beräknat på 30 st.

Gör så här

Tips

Om man använder choklad som inte är smaksatt så kan man själv smaksätta med t.ex. rivet apelsinskal, hackade nötter, kanel, kardemumma, pepparmintsarom eller krossade polkagrisar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 196 KJ / 47 kCal
Fett 43 g
Kolhydrater 21 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden