Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad kyckling med melon

Grillad kyckling med melon är en fräsch och kryddstark rätt. Chilipulver och soja ger härlig färg och smak till kycklingen och melonen är ett friskt komplement. Servera med fetostdipp.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela varje kycklinglårfilé i 2 bitar. Blanda chilipulver och soja i en skål. Lägg ner kycklingen och blanda runt. Låt stå i kylen 30 minuter.
  2. Skala, kärna ur och skär melon i 16 bitar (ca 3 x 3 cm). Blanda dem med olja, salt och peppar.
  3. Grilla kycklingbitarna i en grillpanna på medelhög värme tills de fått fin färg, 3–4 minuter på varje sida. Ta upp dem och skölj ur pannan.
  4. Grilla melonbitarna runt om på medelhög värme 3–5 minuter.
  5. Trä upp en bit kyckling och en melonkub på träspett.
  6. Servera på spenatbädd med fetadipp i separat skål.


För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rätten passar bra till en buffé. Portionerna är beräknade för att passa buffébordet.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 8 kycklinglårfiléer (à 62 g)
  • 1/2 msk chilipulver
  • 1 msk soja
  • 600 g vattenmelon
  • 1/2 påse babyspenat (à 70 g)
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 16 träspett
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?