Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Isad aprikossoppa med myntapudding

Isad aprikossoppa passar dig som trivs i köket - en dessert som är väl värd arbetet. Blötlägg aprikoser i vin och vatten dagen innan, koka därefter, mixa och kyl ned i frysen. Servera aprikossoppan med ugnsbakad myntapudding och njut desserten!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg aprikoserna i vin och vatten över natten. Ta undan 6 aprikoser (för 4 port). Koka resten med en uppslitsad och urskrapad vaniljstång tills de är mjuka, ca 20 min.
  2. Mixa dem därefter till en slät soppa som kyls ner och sätts i frys (ska ej frysa, bara bli frostnupen).
  3. Koka upp grädde, myntablad och socker. Låt stå och dra i en kvart. Vispa i äggulorna, en i taget. Sila och fördela i 4 ugnssäkra portionsskålar (för 4 port). Baka i ugn i 100°C tills de "stannat", ca 30 min.
  4. Servera puddingen till den iskalla soppan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g torkade aprikoser
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 10 myntablad
  • 50 g socker (50 g socker motsvarar ca 0,6 dl)
  • 4 äggulor
Lägg till i inköpslistan