Äppeltarte
En riktigt saftig äppelpaj som är utmärkt att bjuda gästerna på i hösttider när äpplena i trädgården är redo för att plockas! Det hemmagjorda pajskalet imponerar extra! Servera gärna denna äppeltarte med en skopa vaniljglass eller vaniljsås.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009
Ingredienser
8 portioner
Pajskal
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk socker
2 msk vatten
Äppelfyllning
5 äpplen
2 tsk kanel
2 msk socker
1 burk aprikosmarmelad (à 200 g)
1 msk vatten
Till servering
ev vaniljglass eller vaniljsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ganska sötsliskig med köpt marmelad. Till nästa gång ska jag göra egen marmelad med mycket mindre mängd socker. Jag tyckte den var tveksam varm, men dagen efter och kylskåpskall var pajen otroligt mycket godare. Så till nästa gång - egen marmelad och kylskåpskall.
Emelie
2023-01-18Den ser smarre ut så jag ska provbaka den.
Ingbritt
2014-10-20Har bakat pajen många gånger och jag använder samma recept för den blir himmels god med vaniljsås.
Dan
2013-09-01