Äppeltarte

Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
3
Äppeltarte

En riktigt saftig äppelpaj som är utmärkt att bjuda gästerna på i hösttider när äpplena i trädgården är redo för att plockas! Det hemmagjorda pajskalet imponerar extra! Servera gärna denna äppeltarte med en skopa vaniljglass eller vaniljsås.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Äppeltarte

Ingredienser

8 portioner

Pajskal

125 g  smör
3 dl  vetemjöl
1 msk  socker
2 msk  vatten

Äppelfyllning

5   äpplen
2 tsk  kanel
2 msk  socker
1   burk aprikosmarmelad (à 200 g)
1 msk  vatten

Till servering

ev vaniljglass eller vaniljsås

För alla

Fri från ägg, om den serveras med t ex vispad grädde.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Bjud med laktosfria tillbehör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Bjud med mjölkproteinfria tillbehör t ex glass från Tofuline eller Oatly.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Ganska sötsliskig med köpt marmelad. Till nästa gång ska jag göra egen marmelad med mycket mindre mängd socker. Jag tyckte den var tveksam varm, men dagen efter och kylskåpskall var pajen otroligt mycket godare. Så till nästa gång - egen marmelad och kylskåpskall.

Emelie

2023-01-18

Den ser smarre ut så jag ska provbaka den.

Ingbritt

2014-10-20

Har bakat pajen många gånger och jag använder samma recept för den blir himmels god med vaniljsås.

Dan

2013-09-01

Testa liknande recept

Äppeltarte med kanelglass
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpakaka med äpple
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanel- och honungsbakade äpplen med vaniljglass
Betyg 4.1 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päron på grillen med mandel och aprikosmarmelad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfri mandelkaka
Betyg 4.3 av 5.
111 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apfelstrudel
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga