Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Brieosttårta med aprikosnötter

Köp hem en stor brieost och förgyll den med aprikosglaserade nötter – maffigt och mycket gott t ex på buffébordet! Osten är godast rumsvarm, så ta fram den i god tid.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta nötterna i en torr och het stekpanna.
  2. Tillsätt aprikosmarmeladen, sänk värmen och låt det koka ihop lite. Hit kan förberedas.
  3. Ta fram osten i god tid. Värm nötblandningen på svag värme och häll den över osten.
  4. Skär 1 färsk aprikos i småbitar (för 20 bufféport) och strö det över. Skär resterande aprikoser i klyftor till garnering. Servera gärna med skivat surdegsbröd och kex.

För alla

Fri från gluten och ägg om lämpligt bröd serveras till. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Förbered
1 dag före festen: Gör de aprikosglaserade nötterna.
På festdagen: Ta fram brieosten i god tid.
Strax före servering: Häll nötblandingen på brieosten.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 200 g nötblandning t ex cashew, hasselnötter, mandel
  • 200 g aprikosmarmelad
  • 1 kg brieost (1 kg motsvarar 1 rund tårta)
  • 4 färska aprikoser
Till servering
  • surdegsbröd
  • kex
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer