Pappas whiskysill
Whiskysill är en härlig och mycket trevlig sillinläggning som dessutom är lätt att göra själv. Honung, whisky och kryddpepparkorn blir tillsammans en fin smakupplevelse.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 pkt 5-minuter sill (à 420 g)
1/2 - 1 gul lök
1/2 dl flytande honung
1/2 dl whisky (gärna bourbon)
2 - 3 lagerblad
20 - 22 hela kryddpepparkorn
5 - 6 stjärnanis eller kryddnejlikor
10 - 12 vit- eller svartpepparkorn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi829 KJ / 198 kCal
Kommentarer
Jag har bytt ut honungen mot ljus sirap, blev bättre då.
Anna
2022-12-28Supergod och enkel. Jim Beam är perfekt att använda.
Mats
2021-12-17Suveränt god sillinläggning som numera är ett stående inslag till jul, påsk och midsommar. Själv hade jag ingen whiskey hemma utan tog calvados istället, vilket jag inte tror försämrade resultatet.
Margareta
2009-12-08