Pappas whiskysill

Betyg 2.7 av 5.
60 personer har röstat
3
Pappas whiskysill

Whiskysill är en härlig och mycket trevlig sillinläggning som dessutom är lätt att göra själv. Honung, whisky och kryddpepparkorn blir tillsammans en fin smakupplevelse.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Pappas whiskysill

Ingredienser

4 portioner
1 pkt 5-minuter sill (à 420 g)
1/2 - 1 gul lök
1/2 dl flytande honung
1/2 dl whisky (gärna bourbon)
2 - 3 lagerblad
20 - 22 hela kryddpepparkorn
5 - 6 stjärnanis eller kryddnejlikor
10 - 12 vit- eller svartpepparkorn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
60 personer har röstat

Kommentarer

Jag har bytt ut honungen mot ljus sirap, blev bättre då.

Anna

2022-12-28

Supergod och enkel. Jim Beam är perfekt att använda.

Mats

2021-12-17

Suveränt god sillinläggning som numera är ett stående inslag till jul, påsk och midsommar. Själv hade jag ingen whiskey hemma utan tog calvados istället, vilket jag inte tror försämrade resultatet.

Margareta

2009-12-08

Näringsvärde per portion

Energi829 KJ / 198 kCal

Testa liknande recept

Whisky- och lingonsill
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk skärgårdssill av aubergine
Betyg 4.7 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddsill med citron
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med äpple och senapssås
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svartvinbärssill med stjärnanis
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungssill
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga