Pappas whiskysill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pappas whiskysill

Whiskysill är en härlig och mycket trevlig sillinläggning som dessutom är lätt att göra själv. Honung, whisky och kryddpepparkorn blir tillsammans en fin smakupplevelse.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Skölj sillen och skär i bitar.
  2. Blanda honung och whisky.
  3. Varva sill och kryddor i en burk. Slå på whiskyblandningen och lag från sillen så att det täcker. Vänd runt.
  4. Låt gärna sillen dra i kylskåp några timmar innan servering. Garnera med lite dill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt 5-minuter sill (à 420 g)
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1/2 dl whisky (gärna bourbon)
  • 3 lagerblad
  • 22 hela kryddpepparkorn
  • 6 stjärnanis eller kryddnejlikor
  • 12 vit- eller svartpepparkorn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 829 kJ / 198 kCal
Läs mer om näringsvärden