Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Inlagd sill med höstens frukter

Ett höstigt recept på inlagd sill och kokade rotfrukter. Du gör det matiga receptet av bland annat äpple, morot, palsternacka, bröd, vinäger, sill och ansjovis. Snabblagat och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur och skär äpplet smått. Skala och skär rotfrukterna i små bitar. Skär brödet i små krutonger.
  2. Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Låt det rinna av. Rosta krutongerna i torr panna.
  3. Blanda olja, vinäger, salt och peppar i en skål. Skär salladslöken fint. Vänd ner äpple, rotfrukter och salladslök.
  4. Skär upp sillfiléerna och lägg på ett fat. Lägg över skuren ansjovis, rotfruktsvinägretten och krutongerna. Strö ev citrontimjan över. Servera gärna med västerbottenost och knäckebröd.

För alla

Laktos, mjölkprotein- och äggfri under förutsättning att brödet är det.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 äpple (gärna discovery)
  • 1/2 morot
  • 1/2 palsternacka
  • 1 skiva fullkornsbröd
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 krm salt
  • vitpeppar
  • 1 salladslök
  • 1 burk inlagd sill (à ca 600 g)
  • 1 ask ansjovis (à ca 100 g)
  • ev citrontimjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1800 kJ / 430 kCal
Fett: 30 g
Läs mer om näringsvärden