Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inlagd sill

Med detta härliga recept kan du göra en supergod inlagd sill som bara blir bättre om den får stå någon dag. Skär din sill i bitar och lägg ner den i den kalla, smaksatta lagen med grönsaker. Prova gärna att variera smaken för fler krämiga sillar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken och moroten. Skölj och skiva purjolöken. Koka upp vatten med ättikssprit, socker, lagerblad, kryddpeppar. Låt lagen bli kall. Tillsätt grönsakerna.
  2. Häll av och skölj sillfiléerna, skär dem i bitar och lägg i lagen. Låt sillen stå i minst 2 dygn.

Tips

Det finns en stor mängd smaksättningar på krämiga sillar, hitta din egen favorit:
Citrussill: Tillsätt strimlor av citron och apelsinskal i sillagen.
Senapssill: Lägg sillbitarna i senapssås med hackad dill.
Currysill: Lägg sillbitarna i en sås med majonnäs, crème fraiche, hackat grönt äpple, hackad pickles och fräst curry (om man fräser curryn i lite olja kommer smaken fram bättre).
Pepparrotssill: Lägg sillbitarna i en sås med majonnäs, crème fraiche, hackad gräslök, dijonsenap och färsk riven pepparrot.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 5 cm purjolök
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl socker
  • 1 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 burk inläggningssill (à ca 400 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?