Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inlagd sill

Lägg in sillen med vatten, socker och ättiksprit och tillsätt friska och smakrika ingredienser som pepparrot, ingefära, morot och purjolök. Krydda med röd lök, lagerblad, nejlikor och kryddpeppar innan blandningen får dra i kylen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Koka upp vatten, socker och ättika. Låt kallna.
  2. Skär sillen i bitar. Skala och skär pepparrot och ingefära i skivor/slantar. Skala moroten och skär i slantar. Skölj och strimla purjolöken.
  3. Varva alltsammans utom rödlöken i en burk och häll lagen över. Sillen är klar att ätas nästa dag.
  4. Lägg upp sillen och dekorera med skivor av rödlök.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 burkar urvattnad inläggningssill (à 420 g)
  • ca 3 cm pepparrot
  • ca 3 cm färsk ingefära
  • 1 morot
  • ca 1 dm purjolök
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 nejlikor
  • 3 lagerblad
  • 1 rödlök
Lag
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättiksprit (12%)
Lägg till i inköpslistan