Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Inlagd rödlök

Underbart tillbehör till pulled pork och andra fläskrätter. Löken blir helt knallrosa och väldigt vacker på tallriken. Löken kan sparas i kylen i flera veckor efter tillagning. Använd den inlagda rödlöken för att hotta upp trötta matlådor till exempel.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 burk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
  2. Koka upp ättikssprit, vatten, socker och salt i en kastrull.
  3. Häll lagen över löken. Låt svalna och ställ i kylen minst 24 timmar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat för den totala mängden inlagd rödlök men inte hela 1-2-3 lagen.

Ingredienser

Portioner: 1 burk
  • 3 rödlökar
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 msk salt

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 965 kJ / 230 kCal

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer