Inkokta plommon i kanel och apelsin

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Inkokta plommon i kanel och apelsin

Inkokta plommon i kanel och apelsin är en klassisk dessert. Rik på smaker av vin, apelsin och kanel. Festligt att servera med vispad grädde och grovriven choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Inkokta plommon i kanel och apelsin

Ingredienser

3 liter
1 kg plommon
1 apelsin
3 kanelstänger
8 dl vatten
3 1/2 dl torrt vitt vin
5 - 5 1/2 dl socker (beroende på hur söta plommonen är)

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hur länge kan man förvara dem. Eva

    Eva

    Hej Eva! Tyvärr kan man inte spara dem längre än ett par dagar för det är lätt att de börjar jäsa. Men lukta och smaka är ju mitt bästa tips ändå! :) Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Har gjort dessa och de är en favorit bland gäster och i familjen

    Christina

Näringsvärde per liter

Energi380 KJ / 90 kCal

Testa liknande recept

  • Marshmallowsdessert med plommon
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonsylt med kanel
    Betyg 4.1 av 5.114 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Yoghurtglass med kanelplommon
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppel- och plommonkompott
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonchutney
    Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad