Kanelkokta päron med vispad grädde och chokladkräm
Elegant recept på inkokta päron med kanelstång, smarrig chokladkräm och vispgrädde strösslad med smörstekta kaksmulor. Att päronen serveras stående ger extra verkshöjd, och säg den frukt som inte blir godare och lyxigare med len, lättvispad grädde?
Ingredienser
8 portioner
Chokladkräm
150 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
Päron
3 dl rårörsocker
6 dl vatten
1 kanelstång
4 stjärnanis
8 små päron (Conference)
Kaksmulor
12 st mördegskex
1/2 tsk hela kardemummakärnor
3 msk smör
Till servering
2 dl vispgrädde
mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt goda. Gör gärna dubbel sats, förvarar dem svalt i glasburk flera veckor. Serverar i portionsskålar med god glass, granskotts sirap, flisad mörk choklad och chiliflakes. Succé!
Anna-lisa
2020-11-22Wow! Det låter fantastiskt. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-11-23Ljuvligt goda päron, serverar dem gärna m god glass och chokladströssel i portionsglas. Jag fördubblar receptet och förvarar päronen med lag, kallt, i glasburk. Hållbara i flera veckor!
Anna-lisa
2020-05-22