Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kanelkokta päron med vispad grädde och chokladkräm

Elegant recept på inkokta päron med kanelstång, smarrig chokladkräm och vispgrädde strösslad med smörstekta kaksmulor. Att päronen serveras stående ger extra verkshöjd, och säg den frukt som inte blir godare och lyxigare med len, lättvispad grädde?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chokladkräm: Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden i en kastrull och ta av från plattan. Lägg i chokladen och rör tills all choklad har smält. Häll chokladsmeten i en engångsspritspåse, knyt ihop den med ett snöre och lägg in den i kylen tills chokladen har stelnat, minst 3 timmar eller över natten.
  2. Päron: Koka upp råsocker, vatten, kanelstång och stjärnanis. Skala och kärna ur päronen med ett kuljärn. Koka dem sakta tills de är mjuka, ca 15 minuter.
  3. Kaksmulor: Bryt kexen till smulor och mortla kardemummkärnorna grovt. Stek kaksmulorna i smör och kardemumma. Låt svalna.
  4. Skär av lite av botten på päronhalvorna, så att de kan stå.
  5. Till servering: Vispa grädden löst.
  6. Ställ päronhalvorna på ett fat, spritsa på chokladcrèmen och klicka grädden på fatet. Strö på kaksmulorna och garnera med mynta.

För alla

Läs noggrant innehållet på mördeskexen.
Fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 8
Chokladkräm
  • 150 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
Päron
  • 3 dl rårörsocker
  • 6 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 4 stjärnanis
  • 8 små päron (Conference)
Kaksmulor
  • 12 st mördegskex
  • 1/2 tsk hela kardemummakärnor
  • 3 msk smör
Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?