Kanelkokta päron med vispad grädde och chokladkräm

8
2
Kanelkokta päron med vispad grädde och chokladkräm

Elegant recept på inkokta päron med kanelstång, smarrig chokladkräm och vispgrädde strösslad med smörstekta kaksmulor. Att päronen serveras stående ger extra verkshöjd, och säg den frukt som inte blir godare och lyxigare med len, lättvispad grädde?

Skriv ut
Kanelkokta päron med vispad grädde och chokladkräm

Ingredienser

8 portioner

Chokladkräm

150 g
mörk choklad
2 dl
vispgrädde

Päron

3 dl
rårörsocker
6 dl
vatten
1
kanelstång
4
stjärnanis
8
små päron (Conference)

Kaksmulor

12 st
mördegskex
1/2 tsk
hela kardemummakärnor
3 msk
smör

Till servering

2 dl
vispgrädde
-
mynta

För alla

Läs noggrant innehållet på mördeskexen.
Fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Anna-lisa

2020-11-22

Fantastiskt goda. Gör gärna dubbel sats, förvarar dem svalt i glasburk flera veckor. Serverar i portionsskålar med god glass, granskotts sirap, flisad mörk choklad och chiliflakes. Succé!

Redaktionen ICAse

2020-11-23

Wow! Det låter fantastiskt. Hälsningar Ulrika

Anna-lisa

2020-05-22

Ljuvligt goda päron, serverar dem gärna m god glass och chokladströssel i portionsglas. Jag fördubblar receptet och förvarar päronen med lag, kallt, i glasburk. Hållbara i flera veckor!

Testa liknande recept