Kanelkokta päron med vispad grädde och chokladkräm

Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
2
Kanelkokta päron med vispad grädde och chokladkräm

Elegant recept på inkokta päron med kanelstång, smarrig chokladkräm och vispgrädde strösslad med smörstekta kaksmulor. Att päronen serveras stående ger extra verkshöjd, och säg den frukt som inte blir godare och lyxigare med len, lättvispad grädde?

Kanelkokta päron med vispad grädde och chokladkräm

Ingredienser

8 portioner

Chokladkräm

150 g mörk choklad
2 dl vispgrädde

Päron

3 dl rårörsocker
6 dl vatten
1 kanelstång
4 stjärnanis
8 små päron (Conference)

Kaksmulor

12 st mördegskex
1/2 tsk hela kardemummakärnor
3 msk smör

Till servering

2 dl vispgrädde
mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt goda. Gör gärna dubbel sats, förvarar dem svalt i glasburk flera veckor. Serverar i portionsskålar med god glass, granskotts sirap, flisad mörk choklad och chiliflakes. Succé!

Anna-lisa

2020-11-22

Wow! Det låter fantastiskt. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-11-23

Ljuvligt goda päron, serverar dem gärna m god glass och chokladströssel i portionsglas. Jag fördubblar receptet och förvarar päronen med lag, kallt, i glasburk. Hållbara i flera veckor!

Anna-lisa

2020-05-22

Testa liknande recept

Blåbärsglögg med kanel, kardemumma och stjärnanis
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödlöks- och rödkålsmarmelad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vit chokladpaj med Västerbottensost
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord senap med smak av ingefära och kardemumma
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddlag
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lime-rabarber med kokosgrädde
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga