Inkokta äpplen med bär

2
0
Inkokta äpplen med bär

Frisk äppelkompott med smak av bär. Fantastiskt enkel och smakrik. Utmärkt att äta ljummen till god ost gärna grönmögelost. Inkokta äpplen kan med fördel även serveras som dessert med vaniljsås eller grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Inkokta äpplen med bär

Ingredienser

4 portioner
8 äpplen (gärna Signe Tillisch)
1 dl syltsocker
2 dl färska eller frysta bär (t ex hjortron, havtorn eller lingon)
skalet från 1/2 citron

För alla

Receptet är utan gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Uteslut osten vid problem med mjölk.

Gör så här

Tips

Man kan variera och krydda äpplena med kanel eller ingefära.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 230 KJ / 970 kCal
Fett 1 g
Läs mer om näringsvärden