Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Inkokta äpplen med bär

Frisk äppelkompott med smak av bär. Fantastiskt enkel och smakrik. Utmärkt att äta ljummen till god ost gärna grönmögelost. Inkokta äpplen kan med fördel även serveras som dessert med vaniljsås eller grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur och skär äpplena i grova klyftor.
  2. Häll på socker och bär. Låt koka ca 5 minuter så att äpplena blir lagom mjuka. Rör i citronskalet. Servera kompotten ljummen till några goda ostar, gärna någon grönmögelost.

För alla

Receptet är utan gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Uteslut osten vid problem med mjölk.

Tips

Man kan variera och krydda äpplena med kanel eller ingefära.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 äpplen (gärna Signe Tillisch)
  • 1 dl syltsocker
  • 2 dl färska eller frysta bär (t ex hjortron, havtorn eller lingon)
  • skalet från 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 230 kJ / 970 kCal
Fett: 1 g
Läs mer om näringsvärden