Spetskålssallad med citron och gräslök
![Spetskålssallad med citron och gräslök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249625/cf_259/spetskalssallad_med_citron_och_graslok.jpg)
Snabblagat och enkelt tillbehör är spetskålssalladen som passar till kött, fisk eller som sallad på ett buffébord. Låt spetskålen dra med lite salt en stund så blir den mjuk och god. Blanda sedan med olja och gräslök och smaksätt med citron så är salladen klar att servera.
![Spetskålssallad med citron och gräslök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249625/cf_259/spetskalssallad_med_citron_och_graslok.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 spetskålshuvud
1 tsk salt
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
1 kruka gräslök
1/2 dl rapsolja
svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi620 KJ / 149 kCal
Fett11 g
Salt1.8 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g
Kommentar
Supergott!!
Louise
2023-08-15