Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatis- och sparrissallad

Enkel och charmerande potatis- och sparrissallad. Syrlig och salt kapris och dijonsenap ger härlig karaktär till potatissalladen. Passar utmärkt till kallskuret!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär potatisen i bitar. Skala och finhacka rödlöken.
  2. Blanda crème fraiche, kapris, senap, lök och dill eller persilja.
  3. Låt sparrisen rinna av. Skär den i hälften. Vänd ner potatisen och sparrisen i röran. Smaka av med italiensk salladskrydda och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kokt, kall potatis
  • 1 rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk kapris
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 dl finskuren dill eller persilja
  • 1 burk vit sparris (à 250 g)
  • 1 1/2 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer