Inkokt lax med rädisor och dillsås
Fräsch somrig rätt serveras här med inkokt lax och härliga primörer. Laxen gifter sig fint med de peppriga rädisorna och den svalkande dillsåsen. Servera med nykokt potatis, gärna färskpotatis, krispiga salladsärtor och citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2018
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
150 g salladsärtor
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 1/2 dl gräddfil
salt
peppar
1/2 citron
125 g rädisor
1 förp inkokt lax (à 270 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2452 KJ / 586 kCal
Fett25 g
Salt5.06 g
Kolhydrater46 g
Protein40 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer