Inkokt lax med rädisor och dillsås

1
0 Klimatsmart
Inkokt lax med rädisor och dillsås

Fräsch somrig rätt serveras här med inkokt lax och härliga primörer. Laxen gifter sig fint med de peppriga rädisorna och den svalkande dillsåsen. Servera med nykokt potatis, gärna färskpotatis, krispiga salladsärtor och citronklyftor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2018

Inkokt lax med rädisor och dillsås

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis
150 g
salladsärtor
1
ask färsk dill (à 20 g)
1 1/2 dl
gräddfil
-
salt
-
peppar
1/2
citron
125 g
rädisor
1
förp inkokt lax (à 270 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Pressa citronen och blanda den med lite dijonsenap och olja. Blanda dressingen med rädisorna.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2452 KJ / 586 kCal
Fett 25 g
Salt 5.06 g
Kolhydrater 46 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept