Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Inkokt lax med rädisor och dillsås

Fräsch somrig rätt serveras här med inkokt lax och härliga primörer. Laxen gifter sig fint med de peppriga rädisorna och den svalkande dillsåsen. Servera med nykokt potatis, gärna färskpotatis, krispiga salladsärtor och citronklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Ansa och koka salladsärtorna med potatisen ca 3 minuter mot slutet av koktiden.
  3. Hacka dillen och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär citronen i klyftor och ansa och dela rädisorna.
  5. Servera laxen med potatis, salladsärtor, citron, rädisor och dillsås.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Pressa citronen och blanda den med lite dijonsenap och olja. Blanda dressingen med rädisorna.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 150 g salladsärtor
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt
  • peppar
  • 1/2 citron
  • 125 g rädisor
  • 1 förp inkokt lax (à 270 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2452 kJ / 586 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer