Inkokt lax med purjolök

Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
1
Inkokt lax med purjolök

Den här friska inkokta laxen kommer smälta i munnen på dina gäster. Laxfiléerna kokar du i en smakrik lag med bland annat morot, purjolök, lagerblad och rödvinsvinäger. Innan servering får laxen fånga upp smakerna i kylen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Inkokt lax med purjolök

Ingredienser

8 portioner
ca 800 g  laxfilé (med skinn)
1/3   purjolök
1   morot
1 l  vatten
3/4 dl  rödvinsvinäger
2   lagerblad
2 tsk  salt
1 1/2 msk  socker
1 krm  svartpepparkorn

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Detta recept vill jag absolut prova, men var kan jag här på er nätsida hitta illustrationen ni nämner i receptet till hur man skär upp laxsidan?

Monica

2010-03-20

Näringsvärde per portion

Energi1029 KJ / 247 kCal
Fett16 g
Salt1.85 g
Kolhydrater4 g
Protein20 g

Testa liknande recept

Peppargravad lax med ägg och gräslök
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pot-au-feu på kyckling
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ingefärs- och citrussill
Betyg 4.4 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill med gin, enbär och gurka
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill med dill och rödlök
Betyg 4.3 av 5.
74 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pappas whiskysill
Betyg 2.7 av 5.
60 personer har röstat
Under 30 min att tillaga