Sill med gin, enbär och gurka

Med sina syrliga och något bittra toner blir gin och enbär en oslagbar smakkombination tillsammans med gurka, citron och 5-minuterssill. Sa vi att den dessutom går snabbt att svänga ihop och är utmärkt att göra i förväg?
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Ingredienser
6-8 portioner
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
2 1/2 dl vatten
2 lagerblad
2 msk mortlade enbär
10 svartpepparkorn
1/2 dl gin
1 liten rödlök
1 liten citron
1/2 gurka
2 förp 5-minuterssill (à 420 g)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på 6 portioner.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1594 KJ / 381 kCal
Fett17 g
Salt4.12 g
Kolhydrater38 g
Protein14 g
Kommentarer
Råkade köpa inläggningssill och inte 5 minuters😅 funkar dom med om jag lägger in 4 dagar innan? Eller måste jag åka och köpa dom andra? 😅
Tove
2022-06-20Hej Tove! Ursäkta sent svar. Det går bra med även inläggningssill men då behöver du låta sillen stå lite längre tid, se anvisning på förpackningen. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-22Som sagt, hur länge håller den?
Marita
2018-12-21Hej Marita! En vecka i god kyla men minskar för varje gång man plockar ut den. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-27Hur länge håller den?
Tobias
2018-12-09Hej Tobias! Ca en vecka i kylskåp håller den. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-27