Sill med gin, enbär och gurka

Med sina syrliga och något bittra toner blir gin och enbär en oslagbar smakkombination tillsammans med gurka, citron och 5-minuterssill. Sa vi att den dessutom går snabbt att svänga ihop och är utmärkt att göra i förväg?
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Ingredienser
6-8 portioner
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
2 1/2 dl vatten
2 lagerblad
2 msk mortlade enbär
10 svartpepparkorn
1/2 dl gin
1 liten rödlök
1 liten citron
1/2 gurka
2 förp 5-minuterssill (à 420 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 6 portioner.
Energi1594 KJ / 381 kCal
Fett17 g
Salt4.12 g
Kolhydrater38 g
Protein14 g
Kommentarer
Ska man sila lagen när man häller ner den i burken? Det blir ju alldeles "skräpig" med alla mortlade enbär, och brun i färgen pga enbären också - inte klar och fin som på er bild?
Niklas
2024-12-23Hej Niklas! Som du säger blir det "skräpigt" om enbären mortlas. Gör så här om du vill ha lagen klar: sila lagen och lyft upp alla kryddorna utom enbär. Lägg tillbaka kryddorna i lagen och häll över sillen. Lycka till! Hälsningar Redaktionen
Redaktionen
2024-12-23Råkade köpa inläggningssill och inte 5 minuters😅 funkar dom med om jag lägger in 4 dagar innan? Eller måste jag åka och köpa dom andra? 😅
Tove
2022-06-20Hej Tove! Ursäkta sent svar. Det går bra med även inläggningssill men då behöver du låta sillen stå lite längre tid, se anvisning på förpackningen. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-22Som sagt, hur länge håller den?
Marita
2018-12-21Hej Marita! En vecka i god kyla men minskar för varje gång man plockar ut den. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-27