Inkokt lax med pepparrotskräm

Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Inkokt lax med pepparrotskräm

Kvällens middag är en klassisk husmansrätt som är otroligt enkel att tillaga och väldigt god. Den inkokta laxfilén serveras med en smarrig kräm gjord på smetana, färsk dill och riven het pepparrot. Såsen tillför ett lagom sting och gifter sig fint med laxen. Servera fisken med nykokt potatis, krispiga röda rädisor och gurka. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017

Inkokt lax med pepparrotskräm

Ingredienser

2 portioner
ca 450 g potatis
1 msk riven pepparrot
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 dl smetana
salt
peppar
8 rädisor
1/2 gurka
1 förp inkokt lax (à 270 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket enkelt och gott. Gjorde mer sås och den gick åt !

    Jan

Näringsvärde per portion

Energi2830 KJ / 674 kCal
Fett37 g
Salt3.3 g
Kolhydrater45.4 g
Protein37.3 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Senapssås med pepparrot
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pepparrotssås
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Saltgurka med smetana och honung
    Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad