Dill- och tomatpasta

Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
6Klimatsmart
Dill- och tomatpasta

Snabblagad, smakfull och matig pasta med tomatsås smaksatt av grann dill, squash och purjolök. Passar både för stora och små och är perfekt för dig som är vegetarian.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Dill- och tomatpasta

Ingredienser

4 portioner
1 purjolök
1 squash
1 msk smör
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
2 dl lätt crème fraiche
1 1/2 tsk dillfrö
2 - 2 1/2 msk hackad dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Lättlagat och gott!!! För att öka proteinet bytte jag ut pastan till Quinoa.

Anna

2009-03-18

Mycket god pastasås! redan tipsat en vän :)

Emma

2006-12-13

Veg-dottern lagade lätt denna rätt och bjöd familjen på. Squashen är god och matig. Den lagar vi igen!

Eva-lotte

2005-09-07

Näringsvärde per portion

Energi1778 KJ / 430 kCal
Fett63 g
Salt1 g
Kolhydrater12 g
Protein13 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med krämig mussel- och squashröra
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filéspett med krämig morotspasta
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfrukts- och korvlåda med senapskräm
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönsakspaj
Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Anns ananassalsa
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudelpanna med lövbiff
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga