Dill- och tomatpasta
Snabblagad, smakfull och matig pasta med tomatsås smaksatt av grann dill, squash och purjolök. Passar både för stora och små och är perfekt för dig som är vegetarian.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
1 squash
1 msk smör
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
2 dl lätt crème fraiche
1 1/2 tsk dillfrö
2 - 2 1/2 msk hackad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1778 KJ / 430 kCal
Fett63 g
Salt1 g
Kolhydrater12 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat och gott!!! För att öka proteinet bytte jag ut pastan till Quinoa.
Anna
2009-03-18Mycket god pastasås! redan tipsat en vän :)
Emma
2006-12-13Veg-dottern lagade lätt denna rätt och bjöd familjen på. Squashen är god och matig. Den lagar vi igen!
Eva-lotte
2005-09-07