Dill- och tomatpasta

15
6
Dill- och tomatpasta

Snabblagad, smakfull och matig pasta med tomatsås smaksatt av grann dill, squash och purjolök. Passar både för stora och små och är perfekt för dig som är vegetarian.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Dill- och tomatpasta

Ingredienser

4 portioner
1 purjolök
1 squash
1 msk smör
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
2 dl lätt crème fraiche
1 1/2 tsk dillfrö
2 - 2 1/2 msk hackad dill

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Anna

2009-03-18

Lättlagat och gott!!! För att öka proteinet bytte jag ut pastan till Quinoa.

Emma

2006-12-13

Mycket god pastasås! redan tipsat en vän :)

Eva-lotte

2005-09-07

Veg-dottern lagade lätt denna rätt och bjöd familjen på. Squashen är god och matig. Den lagar vi igen!

Näringsvärde per portion

Energi 1778 KJ / 430 kCal
Fett 63 g
Salt 1 g
Kolhydrater 12 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden