Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dill- och tomatpasta

Snabblagad, smakfull och matig pasta med tomatsås smaksatt av grann dill, squash och purjolök. Passar både för stora och små och är perfekt för dig som är vegetarian.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva purjolöken. Tärna squashen. Fräs det i smör i en kastrull.
  2. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, tomatpuré, lättcrème fraiche, dillfrön och dill. Låt allt koka i ca 5 minuter.
  3. Strö ev över mera dill. Servera med kokt pasta och toppa med riven ost.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 1 squash
  • 1 msk smör
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 1/2 tsk dillfrö
  • 2 1/2 msk hackad dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1778 kJ / 430 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept