Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inkokt lax

Den här friska inkokta laxen kommer smälta i munnen på dina gäster. Laxfiléerna kokar du i en smakrik lag med bland annat morot, purjolök, lagerblad och rödvinsvinäger. Innan servering får laxen fånga upp smakerna i kylen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxbiten längs med i ca 4 cm breda längder. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Skala och skär moroten i tunna skivor.
  2. Rör ihop samtliga ingredienser till lagen och låt koka i en bred och rymlig kastrull ca 5 minuter. Stäng av värmen.
  3. Lägg försiktigt ner laxen i den varma lagen. Låt kastrullen stå med lock på plattans eftervärme ca 15 minuter.
  4. Ta från värmen, låt svalna något och ställ sedan kastrullen i kylen ca 2 timmar.
  5. Lyft försiktigt över laxen på ett uppläggningsfat. Garnera med lite av purjon och morötterna från inkokningen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 800 g laxfilé (med skinn)
  • 1/3 purjolök
  • 1 morot
  • 1 l vatten
  • 3/4 dl rödvinsvinäger
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk salt
  • 1 1/2 msk socker
  • 1 krm svartpepparkorn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1029 kJ / 247 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept