Injera – Etiopiskt tunnbröd

Betyg 3.3 av 5.67 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Injera – Etiopiskt tunnbröd

Det etiopiska tunnbrödet injera är både gott och praktiskt till olika grytor, eftersom det kan användas istället för bestick. Traditionellt sett bakas injera på teff – här har vi gjort en variant med tre mjölsorter som du kanske redan har hemma.

Injera – Etiopiskt tunnbröd

Ingredienser

10 portioner

Dag 1

ca 12 g färsk jäst
5 dl vatten
200 g kornmjöl (200 g motsvarar ca 4 dl)
100 g vetemjöl (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
100 g grahamsmjöl (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)

Dag 3

1 dl kokande vatten
1 dl kallt vatten

Till stekning

olja

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Ni borde ärligt talat skämmas att ens skriva att det här är en variant av injera, för det är det absolut inte.. Och teff är INTE svårt att få tag på i Sverige. Det finns för det första i välsorterade butiker, exempelvis Icamaxi. Man kan även beställas autentiskt teffmjöl importerat från Etiopien av återförsäljare (exempelvis Lomi Africa) och finns i de flesta orientaliska butiker. Gör om och gör rätt, Ica.. Respektera Etiopiska/Eritreanska matkultur en, förlöjliga den inte på det här sättet.. Med vänlig hälsning

    Emma

  • Har inte bokat men, läste på Teffmköl att man kunde baka dessa bröd på det mjölet. Blev konfunderad då ni plötsligt lägger upp glutenfyllda mjöler. Varför, då jag blev hänvisad ifrån sidan med "Glutenfria mjöler" och, från Teffmjöl. Egendomligt sätt av er att ändra om enär ni påstår er att Teffmjöl, kan vara svårt att köpa! ????

    Marie-louice

    Hej Marie-Louice! Vi har nu sett över länkningen som blivit felaktig i artikeln om "Glutenfria mjöler". Tack för att du uppmärksammade oss på detta! Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Hej Elina på redaktionen ica.se. Angående INJERA-receptet. -Jag tror jag förstår hur tjejerna resonerar. Lidya har utgått från att det är svårt att få tag på Teff mjöl i Sverige och har därför ersatt det med en blandning av 200 g. korn, 100 g. vete och 100 g. grahamsmjöl. Hon har valt att olja in stekjärnet. - Brödet blir då fritt från laktos, mjölkprotein och ägg, men innehåller gluten. Rahel påpekar helt riktigt att Teff är laktosfritt. Använder man istället 400 g. Teffmlöl till smeten går det bra att grädda på torrt järn också. Detta Injera bröd blir då både fritt från laktos, mjölkprotein, ägg -och gluten ! Som tur är marknadsför "Risenta" Teff mjöl på 400 g. påsar som brukar finnas bl.a. på ICA. Tips: Testa gärna att grädda på ett "Galett" järn om ni råkar ha ett till hands. Sunniva.

    Sunniva

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi625 KJ / 149 kCal
Fett2 g
Salt0.01 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Auberginekompott
    Betyg 1.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Doro Wot - Etiopisk kycklinggryta
    Betyg 3.3 av 5.208 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brytbröd med parmesanost
    Betyg 4 av 5.70 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ras-el-hanout
    Betyg 4.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Parmesanpaj
    Betyg 3.1 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad