Ingefärssill

Betyg 3 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Ingefärssill

Hemgjord ingefärssill som blir makalöst smakfull och läcker, inlagd med ingefära och honung. En krämig sås av gräddfil och majonnäs, med strimlat äpple och purjolök blir en utmärkt rätt till lunchen eller smörgåsbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001

Ingefärssill

Ingredienser

10 portioner
2 burkar urvattnad inläggningssill (à 420 g)
1 stort syrligt äpple
1 dl finstrimlad purjolök

Inläggningslag

1/2 dl ren ättika (24%)
5 dl vatten
2 msk socker

Sås

1 dl lättmajonnäs
1 dl gräddfil
2 msk finriven färsk ingefära
1 msk flytande honung

Garnering

strimlad purjolök eller gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Den blev jättegod. Kommer göras i år igen.

    Stellan

  • Gjorde den här sillen i fjol och den blev god. Den får definitivt en plats på mitt julbord

    Elin

  • En lite annorlunda och mycket god och fräsch sill.

    Helen

Testa liknande recept

  • Limesill
    Betyg 3.7 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Öl- och löksill
    Betyg 4.6 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingon-och pepparsill
    Betyg 2.5 av 5.270 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad