Rimmad oxbringa med rotfrukter och persiljesås

17
1
Rimmad oxbringa med rotfrukter och persiljesås

Bjud dina gäster på denna fantastiska middag. Rimmad oxbringa på en bädd av rotselleri, potatis, morötter och kålrot. En hissnande god sås med persilja, vitlök, crème fraiche och stjärnanis knyter samman rätten. Ingen kommer gå hungrig från bordet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Rimmad oxbringa med rotfrukter och persiljesås

Ingredienser

10 portioner
2 1/2 kg rimmad oxbringa
2 gula lökar
2 morötter
2 lagerblad
8 pepparkorn

Rotfrukter

1 kg rotselleri
1 kg potatis
4 - 5 morötter
500 g kålrot
10 knipplökar 10 knipplökar = 2 purjolökar, det vita)

Persiljesås

2 krukor persilja
5 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 - 1 msk konc kycklingfond
3 stjärnanis
2 dl crème fraiche
färskpressad citronjuice
salt och peppar

För alla

Läs noga innehållet på kyckling fonden, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Ingeborg

2002-12-01

Jättegott. Dessutom är det ju ett nyttigt och smalt recept. Jag har gjort det två gånger med matgäster och båda gångerna blev det succé.