Rimmad oxbringa med rotfrukter och persiljesås

Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
1
Rimmad oxbringa med rotfrukter och persiljesås

Bjud dina gäster på denna fantastiska middag. Rimmad oxbringa på en bädd av rotselleri, potatis, morötter och kålrot. En hissnande god sås med persilja, vitlök, crème fraiche och stjärnanis knyter samman rätten. Ingen kommer gå hungrig från bordet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Rimmad oxbringa med rotfrukter och persiljesås

Ingredienser

10 portioner
2 1/2 kg  rimmad oxbringa
2   gula lökar
2   morötter
2   lagerblad
8   pepparkorn

Rotfrukter

1 kg  rotselleri
1 kg  potatis
4 - 5   morötter
500 g  kålrot
10   knipplökar 10 knipplökar = 2 purjolökar, det vita)

Persiljesås

2   krukor persilja
5 dl  vatten
2   vitlöksklyftor
1 - 1 msk  konc kycklingfond
3   stjärnanis
2 dl  crème fraiche
färskpressad citronjuice
salt och peppar

För alla

Läs noga innehållet på kyckling fonden, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat

Kommentar

Jättegott. Dessutom är det ju ett nyttigt och smalt recept. Jag har gjort det två gånger med matgäster och båda gångerna blev det succé.

Ingeborg

2002-12-01

Testa liknande recept

Att koka oxbringa
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bräckt oxbringa med rotfrukter och örtcrème
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglacerade rotfrukter
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsmos
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos
Betyg 3.5 av 5.
266 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade rotfruktstorn med örtsalsa
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga