Rimmad oxbringa med rotfrukter och persiljesås
Bjud dina gäster på denna fantastiska middag. Rimmad oxbringa på en bädd av rotselleri, potatis, morötter och kålrot. En hissnande god sås med persilja, vitlök, crème fraiche och stjärnanis knyter samman rätten. Ingen kommer gå hungrig från bordet.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
Ingredienser
10 portioner
2 1/2 kg rimmad oxbringa
2 gula lökar
2 morötter
2 lagerblad
8 pepparkorn
Rotfrukter
1 kg rotselleri
1 kg potatis
4 - 5 morötter
500 g kålrot
10 knipplökar 10 knipplökar = 2 purjolökar, det vita)
Persiljesås
2 krukor persilja
5 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 - 1 msk konc kycklingfond
3 stjärnanis
2 dl crème fraiche
färskpressad citronjuice
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegott. Dessutom är det ju ett nyttigt och smalt recept. Jag har gjort det två gånger med matgäster och båda gångerna blev det succé.
Ingeborg
2002-12-01