Rimmad oxbringa med rotfrukter och persiljesås

Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
1
Rimmad oxbringa med rotfrukter och persiljesås

Bjud dina gäster på denna fantastiska middag. Rimmad oxbringa på en bädd av rotselleri, potatis, morötter och kålrot. En hissnande god sås med persilja, vitlök, crème fraiche och stjärnanis knyter samman rätten. Ingen kommer gå hungrig från bordet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Rimmad oxbringa med rotfrukter och persiljesås

Ingredienser

10 portioner
2 1/2 kg rimmad oxbringa
2 gula lökar
2 morötter
2 lagerblad
8 pepparkorn

Rotfrukter

1 kg rotselleri
1 kg potatis
4 - 5 morötter
500 g kålrot
10 knipplökar 10 knipplökar = 2 purjolökar, det vita)

Persiljesås

2 krukor persilja
5 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 - 1 msk konc kycklingfond
3 stjärnanis
2 dl crème fraiche
färskpressad citronjuice
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat

Kommentar

Jättegott. Dessutom är det ju ett nyttigt och smalt recept. Jag har gjort det två gånger med matgäster och båda gångerna blev det succé.

Ingeborg

2002-12-01

Testa liknande recept

Att koka oxbringa
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmad älgrulle med dijonpurjo
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxbringa med rotfrukter i asiatisk buljong
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrotspuré med dragon
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrotspuré med brynt smör och dragon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga