Ingefärspäron med lättvispad grädde

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ingefärspäron med lättvispad grädde

En sofistikerad dessert som sätter guldkant på så väl en festmåltid som en vardagsmiddag. Karamellisera päronbitar i en kastrull med smält socker och smaksätt med färsk ingefära, rivet citronskal och –saft. Tillsammans med vispad grädde kan det inte bli annat än succé kring bordet.

Ingefärspäron med lättvispad grädde

Ingredienser

4 portioner
2 päron
2 msk socker
1/2 dl vatten
1 msk riven färsk ingefära
skal och saft av 1/2 dl citron
1 1/2 dl vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi858 KJ / 205 kCal
Fett15.1 g
Kolhydrater15.4 g
Protein1.1 g

Testa liknande recept

  • Ingefärspäron
    Betyg 2.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingonpäron med kanelgrädde
    Betyg 4.4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladpannkakor med ingefärspäron
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päron i ingefärslag
    Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päronmarmelad med ingefära
    Betyg 4 av 5.151 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ingefärspäron med kanel och mynta
    Betyg 3.1 av 5.81 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad