Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Fruktsallad med After Eight-fluff

Ta fruktsalladen till en ny nivå med After Eight-fluff! Fruktsalladen gör du av päron och äpplen som får marinera i syrlig sockerlag. Hacka After Eight och koka upp i grädde som vispas till ett smarrigt fluff. Dekorera med After Eight-plattor som pricken över i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
  2. Koka upp grädden och slå den kokande med en tunn stråle över chokladen. Rör tills chokladen smält och det blir en slät massa. 
  3. Ställ bunken i kyl och låt det bli riktigt kallt (förbered gärna detta dagen innan). 
  4. Koka upp socker, vatten och citron. Låt sjuda i några minuter, ställ åt sidan för att svalna. 
  5. Skala och tärna frukten, lägg tärningarna i sockerlagen och låt de marinera i 10 minuter. 
  6. Fördela frukten tillsammans med lite lag i serveringsglas. Vispa gräddmassan på hög hastighet tills den blir fast och fluffig (vispa inte för länge, då blir det smör).
  7. Toppa frukten med fluffet och servera direkt. Dekorera ev med After Eight och citronmeliss.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Nestlé.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 bitar after eight (+ ev extra till dekoration)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 små fasta päron
  • 2 små gröna äpplen
  • ev citronmeliss
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer