Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ingefärspäron med lättvispad grädde

En sofistikerad dessert som sätter guldkant på så väl en festmåltid som en vardagsmiddag. Karamellisera päronbitar i en kastrull med smält socker och smaksätt med färsk ingefära, rivet citronskal och –saft. Tillsammans med vispad grädde kan det inte bli annat än succé kring bordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär päronen i bitar.
  2. Smält sockret i en vid kastrull tills det blir ljusbrunt. Lägg i päronen och låt det sjuda några minuter. Häll på vatten, ingefära, citronskal och -saft och koka tills päronen är mjuka.
  3. Vispa grädden och servera till päronen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 päron
  • 2 msk socker
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • skal och saft av 1/2 dl citron
  • 1 1/2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 858 kJ / 205 kCal