Ingefärspäron med lättvispad grädde

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Ingefärspäron med lättvispad grädde

En sofistikerad dessert som sätter guldkant på så väl en festmåltid som en vardagsmiddag. Karamellisera päronbitar i en kastrull med smält socker och smaksätt med färsk ingefära, rivet citronskal och –saft. Tillsammans med vispad grädde kan det inte bli annat än succé kring bordet.

Ingefärspäron med lättvispad grädde

Ingredienser

4 portioner
2   päron
2 msk  socker
1/2 dl  vatten
1 msk  riven färsk ingefära
skal och saft av 1/2 dl  citron
1 1/2 dl  vispgrädde

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi858 KJ / 205 kCal
Fett15.1 g
Kolhydrater15.4 g
Protein1.1 g

Testa liknande recept

Ingefärspäron
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chokladpannkakor med ingefärspäron
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lingonpäron med kanelgrädde
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päron i ingefärslag
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med ingefära
Betyg 3.9 av 5.
136 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ingefärspäron med kanel och mynta
Betyg 3.1 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga