Ingefärspäron med lättvispad grädde

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ingefärspäron med lättvispad grädde

En sofistikerad dessert som sätter guldkant på så väl en festmåltid som en vardagsmiddag. Karamellisera päronbitar i en kastrull med smält socker och smaksätt med färsk ingefära, rivet citronskal och –saft. Tillsammans med vispad grädde kan det inte bli annat än succé kring bordet.

Ingefärspäron med lättvispad grädde

Ingredienser

4 portioner
2 päron
2 msk socker
1/2 dl vatten
1 msk riven färsk ingefära
skal och saft av 1/2 dl citron
1 1/2 dl vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi858 KJ / 205 kCal
Fett15.1 g
Kolhydrater15.4 g
Protein1.1 g

Testa liknande recept

Ingefärspäron
Betyg 2.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Chokladpannkakor med ingefärspäron
Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lingonpäron med kanelgrädde
Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Päron i ingefärslag
Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tryffelfyllda päron med mintsabayone
Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Päronmarmelad med ingefära
Betyg 4 av 5.143 personer har röstat
Receptet har 23 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad