Ingefärspäron med lättvispad grädde
![Ingefärspäron med lättvispad grädde](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83631/cf_259/ingefarsparon_med_lattvispad_gradde.jpg)
En sofistikerad dessert som sätter guldkant på så väl en festmåltid som en vardagsmiddag. Karamellisera päronbitar i en kastrull med smält socker och smaksätt med färsk ingefära, rivet citronskal och –saft. Tillsammans med vispad grädde kan det inte bli annat än succé kring bordet.
![Ingefärspäron med lättvispad grädde](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83631/cf_259/ingefarsparon_med_lattvispad_gradde.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 päron
2 msk socker
1/2 dl vatten
1 msk riven färsk ingefära
skal och saft av 1/2 dl citron
1 1/2 dl vispgrädde
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi858 KJ / 205 kCal
Fett15.1 g
Kolhydrater15.4 g
Protein1.1 g
Kommentarer