Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärsfyllda squash

Enkelt recept på köttfärsfyllda squash. Du blandar ingredienser som köttfärs, ägg, vitlök och rosmarin och fyller upp i urgröpt squash. Servera härligt fyllda squash med fräsch tomatsallad och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda köttfärs med ägg, pressade vitlöksklyftor, rosmarin, salt och peppar.
  3. Dela squashen på längden. Gröp ur dem med en liten sked. Finhacka inkråmet och lägg i en ugnssäker form. Häll över grönsaksbuljong.
  4. Ställ squashskalen i formen. Fyll dem med köttfärsen. Strö över riven ost. Gratinera i ugn i ca 30 minuter. Servera squashen med tomatsallad och bröd.

Tips

Aubergine kan också fyllas på detta sätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 squash (à ca 250 g)
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 dl riven ost
  • tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?