Ingefärskryddade köttfärsbiffar från ugnen

Betyg 3.3 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Ingefärskryddade köttfärsbiffar från ugnen

Dessa smakfyllda biffar av köttfärs tillagas smidigt i ugnen tillsammans med potatis och squash. Biffarna har en skön kryddning av färskriven ingefära som ger ett extra sting till middagen när du serverar den direkt ur långpannan.

Ingefärskryddade köttfärsbiffar från ugnen

Ingredienser

4 portioner
10 - 12 potatisar (12 potatisar motsvarar ca 1 kg)
1 msk olja
1 tsk salt
1 stor squash

Ingefärskryddade köttfärsbiffar

500 g köttfärs
1 ägg
1 msk färsk riven ingefära
1 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Hur mycket är ”en bit” ingefära?

    Anne

    Hej Anne! Ja, det var en bra fråga. Jag har ändrat till 1 msk riven nu. Hoppas det blev gott i alla fall! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jag vet inte hur det smakar för den tillagas just nu.

    Ulrika

  • Potatisen var fortfarande stenhård efter ha varit 10+20 min... fattar inte hur det gick till Dom var klara efter sammanlagt 45min

    Elin

  • Biffar blev bra då jag (efter att ha läst kommentarerna) hade i mjöl och havregryn i "geggan", dock för smaklösa nästa gång mer ingefära och annat i, typ ajvar relish. Gilla inte konsistensen på squashen, blev alldeles för sladdrig för min smak. Kommer att byta ut den mot rotfrukter nästa gång. Kryddade potatis/squash med timjan och flingsalt, blev mycket gott!

    Jessica

  • Jag blandade färsen med 1/2 dl av vardera mjölk, vatten och havrekli och stekte biffarna lätt innan jag satte in dom i ugnen. De blev riktigt saftiga! Kryddade dem med grillkrydda med honungssmak, jättegott.

    Maria

  • Jättegott. Jag utökade det hela med lök, paprika, morötter och skivade tomater. Biffarna blev lite torra men rotsakerna blev saftiga. Jag lyssnade på de andra kommentarerna och gjorde en kall sås till... men den behövdes inte. Detta kommer jag göra ofta.

    Ingela

  • Gör havregrynsgöt på 1/2 dl gryn och 1 dl mjölk som får svalna. Blanda med köttfärsen så blir inte biffarna torra. Smakar bättre än ströbröd.

    Elisabet

  • Upptäckte för sent att det blev lite väl torrt och inga såsingredienser fanns att tillgå, men även lingonsylt funkade utmärkt till.

    Anna

  • Jättegott och lättlagat! Blev lite lite potatis bara i förhållande till biffarna. Hittade ingen färsk ingefära så det fick bli chili och curry istället. Sås till vid sidan av, gjord på mjölk, creme fraiche, chilisås och kryddor. Hädanefter blir det i alla fall biffar tillagade i ugn istället för stekpanna, betydligt mycket smidigare så!

    Embla

  • Jag använde blandfärs för saftigare biffar. Som sås kan man göra en "dip" av Creme fraiche, grönmögelost, lite vilök + salt och pappar. Jättegott! Bra recept! Enkelt också att variera kryddningen på biffarna, man kan ju byta ut ingefära mot vitlök, senap eller garam masala!

    Bodil

Näringsvärde per portion

Energi2365 KJ / 565 kCal
Fett16.8 g

Testa liknande recept

  • Köttfärsfyllda squash
    Betyg 3.4 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sweet ruccola
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Couscous med kassler
    Betyg 3.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lökfyllda Squashstubbar
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Squashplättar
    Betyg 4 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad