Ingefärskryddade köttfärsbiffar från ugnen

Dessa smakfyllda biffar av köttfärs tillagas smidigt i ugnen tillsammans med potatis och squash. Biffarna har en skön kryddning av färskriven ingefära som ger ett extra sting till middagen när du serverar den direkt ur långpannan.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2365 KJ / 565 kCal
Fett16.8 g
Kommentarer
14 stHur mycket är ”en bit” ingefära?
Anne
Hej Anne! Ja, det var en bra fråga. Jag har ändrat till 1 msk riven nu. Hoppas det blev gott i alla fall! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jag vet inte hur det smakar för den tillagas just nu.
Ulrika
Potatisen var fortfarande stenhård efter ha varit 10+20 min... fattar inte hur det gick till Dom var klara efter sammanlagt 45min
Elin
Biffar blev bra då jag (efter att ha läst kommentarerna) hade i mjöl och havregryn i "geggan", dock för smaklösa nästa gång mer ingefära och annat i, typ ajvar relish. Gilla inte konsistensen på squashen, blev alldeles för sladdrig för min smak. Kommer att byta ut den mot rotfrukter nästa gång. Kryddade potatis/squash med timjan och flingsalt, blev mycket gott!
Jessica
Jag blandade färsen med 1/2 dl av vardera mjölk, vatten och havrekli och stekte biffarna lätt innan jag satte in dom i ugnen. De blev riktigt saftiga! Kryddade dem med grillkrydda med honungssmak, jättegott.
Maria
Jättegott. Jag utökade det hela med lök, paprika, morötter och skivade tomater. Biffarna blev lite torra men rotsakerna blev saftiga. Jag lyssnade på de andra kommentarerna och gjorde en kall sås till... men den behövdes inte. Detta kommer jag göra ofta.
Ingela
Gör havregrynsgöt på 1/2 dl gryn och 1 dl mjölk som får svalna. Blanda med köttfärsen så blir inte biffarna torra. Smakar bättre än ströbröd.
Elisabet
Upptäckte för sent att det blev lite väl torrt och inga såsingredienser fanns att tillgå, men även lingonsylt funkade utmärkt till.
Anna
Jättegott och lättlagat! Blev lite lite potatis bara i förhållande till biffarna. Hittade ingen färsk ingefära så det fick bli chili och curry istället. Sås till vid sidan av, gjord på mjölk, creme fraiche, chilisås och kryddor. Hädanefter blir det i alla fall biffar tillagade i ugn istället för stekpanna, betydligt mycket smidigare så!
Embla
Jag använde blandfärs för saftigare biffar. Som sås kan man göra en "dip" av Creme fraiche, grönmögelost, lite vilök + salt och pappar. Jättegott! Bra recept! Enkelt också att variera kryddningen på biffarna, man kan ju byta ut ingefära mot vitlök, senap eller garam masala!
Bodil