Rödbetsketchup
En söt ketchup med lite sting i är denna rödbetsketchups egenskaper. Passar perfekt till kyckling- och fiskrätter. Den går snabbt att göra och kommer garanterat uppskattas på middagsbordet, eller varför inte ge bort som en fin present!?
Ingredienser
ca 2,5 dl
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
500 g förkokta rödbetor
1 1/2 dl rödvinsvinäger
1 dl råsocker
1 tsk salt
1 tsk mald koriander
1/2 tsk svartpeppar
1 msk riven ingefära
3 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per msk.
Energi210 KJ / 50 kCal
Fett1 g
Salt0.44 g
Kolhydrater10 g
Protein0.5 g
Kommentarer
Kan man ta vitvinsvinäger?
Yvonne
2020-09-09Hej Yvonne! Det går bra att ta vitvinsvinäger istället. Färgen kan dock bli lite ljusare än med rödvinsvinäger. Hoppas att du gillar ketchupen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-10kanon
Håkan
2017-02-11Denna är toppen att doppa friterade små blomkålsbuketter i. Smarrigt. Fungerar även till stuvade makaroner.
Rebecca
2016-07-12