Rödbetsketchup

14
7
Rödbetsketchup

En söt ketchup med lite sting i är denna rödbetsketchups egenskaper. Passar perfekt till kyckling- och fiskrätter. Den går snabbt att göra och kommer garanterat uppskattas på middagsbordet, eller varför inte ge bort som en fin present!?

Skriv ut
Rödbetsketchup

Ingredienser

ca 2 1/2 dl
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1 msk
olja
500 g
förkokta rödbetor
1 1/2 dl
rödvinsvinäger
1 dl
råsocker
1 tsk
salt
1 tsk
mald koriander
1/2 tsk
svartpeppar
1 msk
riven ingefära
3 dl
vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per msk.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Yvonne

2020-09-09

Kan man ta vitvinsvinäger?

Redaktionen ICAse

2020-09-10

Hej Yvonne! Det går bra att ta vitvinsvinäger istället. Färgen kan dock bli lite ljusare än med rödvinsvinäger. Hoppas att du gillar ketchupen! Hälsningar Elina

Håkan

2017-02-11

kanon

Rebecca

2016-07-12

Denna är toppen att doppa friterade små blomkålsbuketter i. Smarrigt. Fungerar även till stuvade makaroner.

Näringsvärde per portion

Energi 210 KJ / 50 kCal
Fett 1 g
Salt 0.44 g
Kolhydrater 10 g
Protein 0.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept