Rödbetsketchup | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rödbetsketchup

En söt ketchup med lite sting i är denna rödbetsketchups egenskaper. Passar perfekt till kyckling- och fiskrätter. Den går snabbt att göra och kommer garanterat uppskattas på middagsbordet, eller varför inte ge bort som en fin present!?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 2 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i oljan i en kastrull.
  2. Riv rödbetorna grovt, tillsätt dem och övriga ingredienser i kastrullen.
  3. Låt sjuda ca 10 minuter. Mixa slätt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per msk.

Ingredienser

Portioner: ca 2 1/2 dl
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 1 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl råsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mald koriander
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 210 kJ / 50 kCal