Ingefärsgryta
Den här ingefärsgrytan är en höjdare som måste testas! Grytan får en härlig smak av den intensiva ingefäran och är både matig och väldigt enkel att tillaga.
Ingredienser
4 portioner
3 dl långkornigt ris
500 g grytbitar av griskött
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 purjolök
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 bit färsk ingefära (1 bit motsvarar ca 40 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1594 KJ / -1 kCal
Fett13.5 g
Kommentarer
Verkligen lättlagad. Fyllde köket med väldoft. Vi var tre vuxna kring grytan och det kändes lite för lite med mängden kött. Jag tog lite mer ingefära ca 85 g (vägde knölen) och det blev väl ca 60 g i grytan. Köttbuljong la jag till. Tillagades dagen innan.
Ragnar
2006-02-01En jättegod gryta som kan varieras i styrka som man själv vill ha det. Köttbuljongen i gjorde grytan mustigare. Jag hade ingen färsk ingefära så jag kokade med en bit hel ingefära i grytan och använde i övrigt mald ingefära.
Monika
2005-09-25