Ingefärsgryta

Betyg 2.4 av 5.
7 personer har röstat
2
Ingefärsgryta

Den här ingefärsgrytan är en höjdare som måste testas! Grytan får en härlig smak av den intensiva ingefäran och är både matig och väldigt enkel att tillaga.

Ingefärsgryta

Ingredienser

4 portioner
3 dl  långkornigt ris
500 g  grytbitar av griskött
1 msk  olja
1 tsk  salt
1 krm  peppar
2   purjolök
1   förp krossade tomater (à 500 g)
1   bit färsk ingefära (1 bit motsvarar ca 40 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd serveras till.

Gör så här

Tips

1 köttbuljongtärning (för 4 port) i grytan ger den mustig smak.

Gröna tipset: Vill du äta grönt kan grytbitarna ersättas med sojaproteinbitar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Verkligen lättlagad. Fyllde köket med väldoft. Vi var tre vuxna kring grytan och det kändes lite för lite med mängden kött. Jag tog lite mer ingefära ca 85 g (vägde knölen) och det blev väl ca 60 g i grytan. Köttbuljong la jag till. Tillagades dagen innan.

Ragnar

2006-02-01

En jättegod gryta som kan varieras i styrka som man själv vill ha det. Köttbuljongen i gjorde grytan mustigare. Jag hade ingen färsk ingefära så jag kokade med en bit hel ingefära i grytan och använde i övrigt mald ingefära.

Monika

2005-09-25

Näringsvärde per portion

Energi1594 KJ / -1 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Köttgryta med tomat
Betyg 2.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta med quornsås
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mustig korvgryta
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med chorizo- och tomatsås
Betyg 3.7 av 5.
67 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingpaj med svamp och paprika
Betyg 2.9 av 5.
97 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fetafyllda kycklingfiléer i tomatsås
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga