Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ingefärsgryta

Den här ingefärsgrytan är en höjdare som måste testas! Grytan får en härlig smak av den intensiva ingefäran och är både matig och väldigt enkel att tillaga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Bryn köttet i oljan. Krydda med salt och peppar.
  3. Skölj, ansa och skär purjolöken i ca 4 cm breda bitar. Lägg purjon i grytan och häll över tomatkross.
  4. Skala och riv ingefäran på rivjärn.
  5. Blanda ner ingefäran i grytan och låt koka under lock ca 10 min.
  6. Servera ingefärsgrytan med riset, haricots verts och bröd.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd serveras till.

Tips

1 köttbuljongtärning (för 4 port) i grytan ger den mustig smak.

Gröna tipset: Vill du äta grönt kan grytbitarna ersättas med sojaproteinbitar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 500 g grytbitar av griskött
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 purjolök
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1 bit färsk ingefära (1 bit motsvarar ca 40 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1594 kJ / -1 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden