Ingefärsgravad lax med dijonsenap och kavringkrutonger
![Ingefärsgravad lax med dijonsenap och kavringkrutonger](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Inlagd ingefära, gari, ger en asiatiskt touch åt den gravade laxen. Krispiga krutonger av kavring och en dillig gurk- och tomatsallad med dijonsenap är tillbehör som passar utmärkt till all sorts gravad lax.
![Ingefärsgravad lax med dijonsenap och kavringkrutonger](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Gravad lax
1 kg fryst, tinad laxfilé med skinn
2 dl salt
2 dl socker
1 dl gari (inlagd ingefära) eller färsk skalad, skivad ingefära
3 dillkvistar
8 svartpepparkorn
Kavringkrutonger
3 skivor kavring
1 msk rapsolja
1 krm salt
Senapsdressing
2 tsk dijonsenap
3 msk gräddfil
1 msk skuren dill
salt och peppar
1/2 gurka
10 körsbärstomater
För alla
Laxen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Tillbehöret är äggfritt.
Gör tillbehören glutenfria: använd glutenfritt bröd.
Gör tillbehören laktosfria: använd laktosfri gräddfil.
Gör tillbehören mjölkproteinfria: använd mjölkfritt bröd och byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1861 KJ / 446 kCal
Fett21.8 g
Kolhydrater21 g
Protein39.7 g
Kommentarer