Ingefärsgravad lax med dijonsenap och kavringkrutonger

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Ingefärsgravad lax med dijonsenap och kavringkrutonger

Inlagd ingefära, gari, ger en asiatiskt touch åt den gravade laxen. Krispiga krutonger av kavring och en dillig gurk- och tomatsallad med dijonsenap är tillbehör som passar utmärkt till all sorts gravad lax.

Ingefärsgravad lax med dijonsenap och kavringkrutonger

Ingredienser

6 portioner

Gravad lax

1 kg  fryst, tinad laxfilé med skinn
2 dl  salt
2 dl  socker
1 dl  gari (inlagd ingefära) eller färsk skalad, skivad ingefära
3   dillkvistar
8   svartpepparkorn

Kavringkrutonger

3   skivor kavring
1 msk  rapsolja
1 krm  salt

Senapsdressing

2 tsk  dijonsenap
3 msk  gräddfil
1 msk  skuren dill
salt och peppar
1/2   gurka
10   körsbärstomater

För alla

Laxen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Tillbehöret är äggfritt.
Gör tillbehören glutenfria: använd glutenfritt bröd.
Gör tillbehören laktosfria: använd laktosfri gräddfil.
Gör tillbehören mjölkproteinfria: använd mjölkfritt bröd och byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1861 KJ / 446 kCal
Fett21.8 g
Kolhydrater21 g
Protein39.7 g

Testa liknande recept

Ingefärsgravad lax
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varmrökt laxröra på smörstekt kavring
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kavringskanapé med rödbetsgravad lax
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Räkcrostini med ingefärsmajonnäs
Betyg 2.9 av 5.
122 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gravad filé med äppelsallad
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt laxterrine med pepparotsfärskost och kavringcrust
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga