Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Indiska samosas

För dina tankar till exotiska Indien genom att tillaga dessa hänförande samosas. Intensiva kryddor som chili, ingefära, spiskummin och koriander blandas till en röra med bland annat linser och köttfärs och görs till små mumsiga knyten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan, tillsätt köttfärsen och bryn den lätt.
  2. Dela chilifrukten på längden, skrapa bort kärnorna och finhacka den. Rör ner chili, ingefära och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda i linser, ärter och koriander.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Lägg två ark filodeg på varandra och skär i bitar ca 10 x 10 cm. Låt degen ligga under en fuktig kökshandduk så att den inte torkar.
  6. Lägg en klick av fyllningen på degen, pensla kanterna med uppvispat ägg och vik ihop till en trekant. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  8. Till servering: Servera samosas med sallad och matyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 300 g köttfärs
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 0,8 msk färsk riven ingefära
  • 1 tsk mald spiskummin
  • salt och peppar
  • 2 dl kokta linser
  • 1 dl djupfrysta gröna ärter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 6 plattor filodeg
  • 1 ägg
Till servering
  • sallad
  • matyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?