Citronstekt kalkonbröst med lins- och kikärtssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citronstekt kalkonbröst med lins- och kikärtssallad

Citronstekt kalkonbröst med mättande lins- och kikärtsallad. Nyskapande recept med enkla ingredienser. Servera rätten med matyoghurt och pressad citron.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Skölj citronen och skiva den. Bryn kalkonbröstet i matfettet, krydda med salt och peppar.
  3. Lägg kalkonbröstet i en ugnssäker form. Lägg citronskivorna på kalkonbröstet. Sätt in formen mitt i ugnen och stek kalkonbröstet till innertemperaturen är 70ºC.
  4. Sallad: Skala och hacka löken. Skölj linserna och kikärterna och låt rinna av. Blanda dem med lök, hackade ägg, olivolja och kryddorna.
  5. Skär kalkonbröstet i skivor och servera med salladen och matyoghurt.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 citron
  • 600 g kalkonbröst
  • 2 msk matfett
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Sallad
  • 1 rödlök
  • 1 burk kokta linser (à 400 g)
  • 1 burk kokta kikärter (à 400 g)
  • 2 hårdkokta ägg
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 kruka mynta
  • salt och peppar
Till servering
  • matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2476 kJ / 591 kCal