Doftande pilaffris med saffran
Doftande pilaffris med saffran är en fyllig orientalisk risrätt där avorioriset brynts med lök och saffran i smör och sedan kokats mjukt i grönsaksbuljong. Väldoften förhöjs av kardemumma och aprikoser. Servera gärna med indiska kycklingspett.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001
Ingredienser
6 portioner
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1 paket saffran (à 0,5 g)
2 1/2 dl ris, gärna avorioris
5 dl grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor
3 paprikor gärna i olika färger
1 påse torkade aprikoser (à 200 g)
1 1/2 tsk kardemumma
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
På tok för mycket aprikos för mig - den söta frukten tog över helt. Annars ok
Niilo
2023-12-03Smakar för mycket kardemumma. Lagom med ½ tesked istället för 1½.
Sven
2002-11-15