Doftande pilaffris med saffran

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
2
Doftande pilaffris med saffran

Doftande pilaffris med saffran är en fyllig orientalisk risrätt där avorioriset brynts med lök och saffran i smör och sedan kokats mjukt i grönsaksbuljong. Väldoften förhöjs av kardemumma och aprikoser. Servera gärna med indiska kycklingspett.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Doftande pilaffris med saffran

Ingredienser

6 portioner
1   gul lök
2 msk  smör eller margarin
1   paket saffran (à 0,5 g)
2 1/2 dl  ris, gärna avorioris
5 dl  grönsaksbuljong
2   vitlöksklyftor
3   paprikor gärna i olika färger
1   påse torkade aprikoser (à 200 g)
1 1/2 tsk  kardemumma

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

På tok för mycket aprikos för mig - den söta frukten tog över helt. Annars ok

Niilo

2023-12-03

Smakar för mycket kardemumma. Lagom med ½ tesked istället för 1½.

Sven

2002-11-15

Testa liknande recept

Ras el hanout - krydda
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Filodegsrullar med prästost
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ras-el-hanout
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baklava med pistage och kardemumma
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig kardemummadessert
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Basbousa - mannagrynskaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga