Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Doftande pilaffris med saffran

Doftande pilaffris med saffran är en fyllig orientalisk risrätt där avorioriset brynts med lök och saffran i smör och sedan kokats mjukt i grönsaksbuljong. Väldoften förhöjs av kardemumma och aprikoser. Servera gärna med indiska kycklingspett.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Smält matfettet i en gryta och fräs löken mjuk och blank tillsammans med saffran. Rör ner riset och häll över buljongen. Låt koka under lock i ca 20 minuter.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprika och aprikoserna.
  4. Fräs vitlök och paprika i lite matfett några minuter. Blanda ner detta i riset samt de tärnade aprikoserna. Tillsätt kardemumma och låt allt bli varmt.
  5. Servera gärna tillsammans med Indiska kycklingspett, mangosalsa och limesås.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 paket saffran (à 0,5 g)
  • 2 1/2 dl ris, gärna avorioris
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 paprikor gärna i olika färger
  • 1 påse torkade aprikoser (à 200 g)
  • 1 1/2 tsk kardemumma
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer