Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Indisk korvpasta

En pastarätt med indisk knorr är denna korvpasta med smak av garam masala. Till rätten använder du en smakrik korv, exempelvis chorizo, som med sin fyllighet tillsammans med masalan fulländar verket.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär korven, purjolöken och salladskålen i skivor. Tina ärterna.
  3. Stek först korven i smör i en stor stekpanna. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med.
  4. Häll av pastavattnet och rör ihop pastan med korv- och grönsaksröran. Krydda med garam masala, gurkmeja och salt. Rör om så att allt blandas. Servera med en klick matlagningsyoghurt eller lättcrème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 225 g spaghetti
  • 4 chorizo, bratwurst eller frukostkorvar
  • 1 purjolök
  • 1 litet salladskålshuvud (à ca 300 g)
  • 2 dl djupfrysta ärter (2 dl motsvarar 125 g)
  • 1 msk smör
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • matlagningsyoghurt eller crème fraiche till servering
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer