Indisk fiskcurry med hembakat naanbröd och myntayoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Indisk fiskcurry med hembakat naanbröd och myntayoghurt

Den här läckra fiskrätten med touch av Indien serveras med typiskt indiska tillbehör som naanbröd och myntayoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Naanbröd: Sätt ugnen på 250°C och ställ in en plåt.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och 1/2 av saltet i en bunke. Blanda i vatten, matyoghurt och äggula. Knåda ihop till en smidig deg. Dela degen i bitar (1 per port). Platta ut dem till ovala kakor. Pensla med olivolja och pressad vitlök. Strö över resten av saltet (gärna flingsalt). Lägg bröden på den varma plåten du satte i ugnen.
  3. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter.
  4. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Indisk fiskcurry: Tina fisk och bladspenat.
  6. Skala och finhacka lök och ingefära. Fräs lök, ingefära och curry tillsammans med matfettet i en gryta. Tillsätt tomatpuré, hela tomater och vatten. Låt småkoka under lock ca 5 minuter.
  7. Smaka av curryn med sambal oelek och salt och peppar. Skär fisken i grova bitar. Tillsätt spenat och fisk i grytan. Sätt på locket och låt fisken ångas 8-10 minuter.
  8. Myntayoghurt: Blanda matyoghurt och hackad mynta.
  9. Servera fiskcurryn med ris, myntayoghurt, limeklyftor och nybakat naanbröd.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Byt ut naanbrödet mot lämpligt glutenfritt bröd. Använd ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: brödet innehåller ägg, byt ut det mot annat lämpligt bröd.

 

Tips

Barnknepet: Hembakade naan är lätt att göra och ett knep är att se till att ugnen är riktigt het. Sätt in plåten i ugnen innan bakning så att även den blir varm.Låt barnen vara med och baka medan en vuxen sköter ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
Naanbröd
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 äggula
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 lime
Indisk fiskcurry
  • 600 g hoki
  • 400 g bladspenat
  • 2 gula lökar
  • 2 msk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g hela tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
Myntayoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 kruka mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3365 kJ / 804 kCal