Indisk fiskcurry med hembakat naanbröd och myntayoghurt

Den här läckra fiskrätten med touch av Indien serveras med typiskt indiska tillbehör som naanbröd och myntayoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2012

Ingredienser
4 portioner
Naanbröd
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1 tsk salt
1/2 dl vatten
1 dl matyoghurt
1 äggula
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
4 port ris eller annat gryn
1 lime
Indisk fiskcurry
600 g hoki
400 g bladspenat
2 gula lökar
2 msk ingefära
1 tsk curry
2 msk smör eller margarin
1 msk tomatpuré
400 g hela tomater
4 dl vatten
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
Myntayoghurt
2 dl matyoghurt
1 kruka mynta
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Byt ut naanbrödet mot lämpligt glutenfritt bröd. Använd ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: brödet innehåller ägg, byt ut det mot annat lämpligt bröd.
Gör så här
Tips
Barnknepet: Hembakade naan är lätt att göra och ett knep är att se till att ugnen är riktigt het. Sätt in plåten i ugnen innan bakning så att även den blir varm.Låt barnen vara med och baka medan en vuxen sköter ugnen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3365 KJ / 804 kCal
Fett25.5 g
Kolhydrater98 g
Protein40.8 g
Kommentarer
Toppen god! Återkommande recept här hemma. Ser att flera kommenterat spenaten, men det är nog folk som inte är så van att äta indisk mat 😉.
Gabrielle
2023-09-30Testade inte att göra naanbröden men tyckte grytan blev smaklös och vattnig. Skulle behöva krydda på rejält och kanske reda den lite.
Maria
2020-10-08Jag tyckte den var god. Håller med om att spenaten gör att det inte ser jätte aptitligt ut. Jag missade att det skulle vara hela tomater så jag hade krossade tomater ist, så jag hade nog kunnat minska lite av vattnet pga det. Men jag kan tänka mig att göra den igen.
Marlene
2020-08-27