Indisk fiskcurry med hembakat naanbröd och myntayoghurt
Den här läckra fiskrätten med touch av Indien serveras med typiskt indiska tillbehör som naanbröd och myntayoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2012
Ingredienser
4 portioner
Naanbröd
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1 tsk salt
1/2 dl vatten
1 dl matyoghurt
1 äggula
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
4 port ris eller annat gryn
1 lime
Indisk fiskcurry
600 g hoki
400 g bladspenat
2 gula lökar
2 msk ingefära
1 tsk curry
2 msk smör eller margarin
1 msk tomatpuré
400 g hela tomater
4 dl vatten
1 tsk sambal oelek
salt
peppar
Myntayoghurt
2 dl matyoghurt
1 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3365 KJ / 804 kCal
Fett25.5 g
Kolhydrater98 g
Protein40.8 g
Kommentarer
Toppen god! Återkommande recept här hemma. Ser att flera kommenterat spenaten, men det är nog folk som inte är så van att äta indisk mat 😉.
Gabrielle
2023-09-30Testade inte att göra naanbröden men tyckte grytan blev smaklös och vattnig. Skulle behöva krydda på rejält och kanske reda den lite.
Maria
2020-10-08Jag tyckte den var god. Håller med om att spenaten gör att det inte ser jätte aptitligt ut. Jag missade att det skulle vara hela tomater så jag hade krossade tomater ist, så jag hade nog kunnat minska lite av vattnet pga det. Men jag kan tänka mig att göra den igen.
Marlene
2020-08-27