Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kokt torsk med ägg och persilja

Klassisk kokt torsk med ägg och persilja. Prima middagsmat, utsökt och fräsch med riven pepparrot. Grovhackade ägg och persilja strös över torsken. Pressa potatis till och du har en sagolik rätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Koka äggen i ca 7 minuter.
  2. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet.
  3. Vispa sedan i omgångar ner mjölken i smör- och mjölblandningen. Se till att vispa ut ev mjölklumpar. Låt såsen sjuda i ca 5 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.
  4. Smöra en djup stekpanna (traktörpanna), ca 28 cm i diameter. Rulla ihop torskbitarna och lägg dem i pannan.
  5. Krydda fiskbitarna med salt och peppar och häll i vatten, ca 1 cm från bottnen.
  6. Täck pannan med ett lock eller med folie och ställ på spisen på medelstark värme. Låt fisken sjuda i 7-8 minuter.
  7. Skala och grovhacka äggen. Grovhacka persiljan och blanda med äggen.
  8. Lägg fisken på varma tallrikar. Häll över sås och strö över generöst med ägg- och persiljehack.
  9. Till servering: servera med kokt eller pressad potatis och ev riven pepparrot.

För alla

Gör glutenfri: red såsen med maizena i stället för vetemjöl.
Gör mjölkfri: byt ut mjölken mot Solhavre och använd mjölkfritt margarin i stället för smör.
Gör äggfri: uteslut de hackade äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 800 g färsk eller fryst och tinad torskfilé, sej eller hoki
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 kruka persilja
Till servering
  • ev riven pepparrot till servering
Lägg till i inköpslistan