Inbakad lammkorv med fetaost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Inbakad lammkorv med fetaost

Inbakad lammkorv med fetaost är goda att servera som snittar, tilltugg eller plockmat på fest. Som små pizzarullar fyllda med lammkorv, feta och kräm på soltorkade tomater. Välj färdig pizzadeg, bryn korven, gärna merguez, och fyll degremsor. Grädda i ugn. God festmat som går lätt att laga!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Bryn korvarna i oljan i en het stekpanna.
  3. Rulla ut degen och skär den i 5 remsor (för 20 st). Bred tomatcrème på varje degremsa men lämna kanterna fria.
  4. Lägg basilikabladen på tomatcrèmen och riv sedan över fetaosten.
  5. Lägg en korv på varje remsa och vik över degen. Lägg dem med skarven ned på en plåt med bakplåtspapper. Vispa ihop äggulan med vattnet och pensla på rullarna.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  7. Till servering: Skär dem i bitar och servera gärna med lite senap.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på korvarna och pizzakitet. Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: Lite fetaost kan ev tålas.

Näringsberäkningen är beräknad per bit.

Ingredienser

Portioner: 20 bitar
  • 5 färska lammkorvar (5 korvar motsvarar 300 g)
  • 1 tsk olja
  • 1 förp pizzakit (1 förp motsvarar 550 g)
  • 5 msk soltorkad tomatcrème
  • 1/2 kruka basilika
  • 75 g fetaost
  • 1 äggula
  • 1 tsk vatten
Till servering
  • senap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 441 kJ / 104 kCal