Inbakad älgpastej

Inbakad älgpastej är ett riktigt smarrig men avancerat recept som du tillagar på bland annat älgfärs, fläskfärs, rimmat fläsk och färsk mejram. Den krämiga pastejen tillagas i ugnen och behöver sedan vila under natten innan den serveras i skivor.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Ingredienser
10 portioner
400 g fläskfärs eller nötfärs
400 g älgfärs eller annan viltfärs
100 g rimmat fläsk
1 dl grovhackad färsk mejram eller oregano
2 msk torkad timjan
1 - 1 1/2 msk salt
1 tsk nymalen vitpeppar
4 msk madeira eller portvin
2 msk konjak
2 ägg
ca 7 dl vispgrädde
240 g parmaskinka eller serranoskinka eller tunna späckskivor (max 1 mm)
1 dl pistagenötter (hela och skalade)
äggula + vatten
Deg
8 dl vetemjöl
75 g flytande margarin eller smör/olja
1 ägg
1 tsk salt
2 dl vatten
1 1/2 msk salt
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 10 portioner.
01:00:00
00:20:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi540 KJ / 130 kCal
Fett8 g
Kolhydrater6 g
Protein4.5 g
Kommentarer
2 stDet har nog blivit fel med 1½ msk salt i degen
Roland
Jag skulle vilja ha receptet kompletterat med den inbakade filén också.
Ingrid